ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τui θα κατασκευάσει νέο ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα ενταχθεί στην αλυσίδα Robinson Club θα κατασκευάσει στην Κρήτη ο όμιλος της Tui, ενώ από τη σεζόν του 2018 θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της αλυσίδας της Suneo Club 4 αστέρων ξενοδοχείο στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στο κόσμο ανακοίνωσε από το Ανόβερο ότι εξαγόρασε τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων «Καράτζη», Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε. κάτοχου οικοπέδου στην περιοχή Κουτσουνάρι στην Ιεράπετρα όπου θα κατασκευάσει το νέο Robinson Club. H Tui ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία Robinson στην Ελλάδα το Robinson Club Kyllini Beach στην Πελοπόννησο και το Robinson Club Daidalos στη Κω. Με αφορμή την ανακοίνωση για τη δημιουργία της νέας μονάδας ο κ. Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της Tui δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων Tui Blue, Riu, Robinson και Μagic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την Τui».

Ο όμιλος επιχειρήσεων «Καράτζη» δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην κατασκευή υλικών δικτύων και στον τουρισμό. Η έδρα του ομίλου βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπό τον έλεγχο του ομίλου βρίσκεται το ξενοδοχείο 5 αστέρων ΝΑΝΑ ΒΕΑCH, δυναμικότητας 1.400 κλινών στη Χερσόνησο της Κρήτης. Από την πώληση της θυγατρικής εταιρείας ο όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει τα τρέχοντα και μελλοντικά επενδυτικά του σχέδια. Ηδη έχει δρομολογήσει την κατασκευή ακόμη μιας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, επίσης, στην Κρήτη. Ο όμιλος σημειώνει ότι η θυγατρική του εταιρεία που πούλησε στην Tui ήταν αδρανής και άρα από την εν λόγω συναλλαγή δεν θα επηρεαστούν τα λειτουργικά αποτελέσματα και ο κύκλος εργασιών του.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Tui έκλεισε συμφωνία για τη λειτουργία υπό την ομπρέλα της ξενοδοχειακής αλυσίδας της Suneo Club του 4 αστέρων ξενοδοχείου Aristoteles Holiday Resort and Spa το οποίο βρίσκεται στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό τη Suneo Club που παρέχει υπηρεσίες all inclusive από την σεζόν του 2018.

Mε την επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων του ο όμιλος της Tui προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο με επίκεντρο τον ξενοδοχειακό κλάδο και τις κρουαζιέρες. Ηδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του ομίλου. Από τη συγχώνευση με την Tui Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα ο όμιλος της Tui έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών του ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27 εκ των οποίων 9 μόνο φέτος. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς, ενώ σε ετήσια βάση παρέχει τις υπηρεσίες της σε περίπου 20 εκατ. πελάτες. Κατά την οικονομική χρήση 2015/16 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 17,2 δισ. ευρώ. Απασχολεί 67.000 εργαζομένους σε πάνω από 100 χώρες. Επίσης, ελέγχει 1.600 ταξιδιωτικά γραφεία, 150 αεροσκάφη, 300 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και εταιρείες κρουαζιέρας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ