Γερμανία: Κινέζοι τουρίστες συνελήφθησαν για ναζιστικό χαιρετισμό

Γερμανία: Κινέζοι τουρίστες συνελήφθησαν για ναζιστικό χαιρετισμό

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο Κινέζους τουρίστες , διότι αμφότεροι χαιρέτησαν ναζιστικά μπροστά από το ιστορικό κτίριο του Ράιχσταγκ, στο οποίο στεγάζεται το γερμανικό κοινοβούλιο. Ο ναζιστικός χαιρετισμός αποτελεί αδίκημα στη χώρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου, οι δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 49 ετών, συνελήφθησαν επείδη πραγματοποίησαν τον χαρετισμό του Τρίτου Ράιχ μπροστά από το γερμανικό κοινοβούλιο, παίρνοντας ο ένας τον άλλο φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο. 

Οι δύο τουρίστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «χρήση συμβόλων παράνομων οργανώσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, καταθέτοντας έκαστος το ποσό των 500 ευρώ. 

Εντούτοις, το περιστατικό δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, καθώς η Γερμανία έχει πολύ σκληρή νομοθεσία αναφορικά με τη ρητορική μίσους και με τη χρήση συμβόλων που συνδέονται με τον Χίτλερ και τη Ναζιστική Γερμανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή