ΟΗΕ: Νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ επιβάλλει το Συμβούλιο Ασφαλείας

ΟΗΕ: Νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ επιβάλλει το Συμβούλιο Ασφαλείας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η χώρα τον Ιούλιο. 

Οι νέες κυρώσεις, οι οποίες αναμένεται να στερήσουν στη χώρα πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, απαγορεύουν στη χώρα, μεταξύ άλλων, τις εξαγωγές σιδήρου, άνθρακα και αλιευτικών προϊόντων, ενώ είναι οι πρώτες που επιβάλλονται στην Πιονγκγιάνγκ με πρωτοβουλία των ΗΠΑ κατά την περίοδο της προεδρίας Τραμπ.

Επιπλέον, αποτελούν ένδειξη για μεταβολή της στάσης του Πεκίνου ως προς την Πιονγιάνγκ (το οποίο ενέκρινε τις νέες κυρώσεις), της οποίας είναι το κύριο στήριγμα σε διεθνές επίπεδο. 

Eπίσης, το νέο πακέτο κυρώσεων απαγορεύει στις χώρες που φιλοξενούν Βορειοκορεάτες εργαζόμενους, να αυξήσουν τον αριθμό τους, ενώ δεν επιτρέπει και τη σύναψη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών με τη χώρα, καθώς και τις νέες επενδύσεις στις υπάρχουσες συμφωνίες.  

Η ομόφωνα παρμένη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας προσθέτει εννέα προσωπικότητες της χώρας και τέσσερις θεσμικές και επιχειρηματικές οντότητες στη «μαύρη λίστα» του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και μία από τις κύριες τράπεζες της χώρας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή