Παραμένει κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Παραμένει κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας θα διατηρηθούν και μέχρι την Παρασκευή, ενώ η εξασθένηση του μελτεμιού (Ετησίες άνεμοι) στο Αιγαίο το επόμενο διήμερο, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας και στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Πρέπει να επισημανθεί η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα ως προς τις μέγιστες) στα δυτικά και βόρεια σχεδόν για όλες τις επόμενες ημέρες, αυξάνοντας σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Δευτέρα, μέγιστες θερμοκρασίες 39-40 βαθμών αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς Κελσίου. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, με τις μέγιστες τιμές στα νησιωτικά τμήματα να κυμαίνονται κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου (στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς).

Αύριο, Τρίτη, πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 34-35 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, με μέτριους 4-5 μποφόρ βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυρούς 6 μποφόρ.

(Πηγή: meteo.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή