Τίλερσον: «Ισχυρό μήνυμα» οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Τίλερσον: «Ισχυρό μήνυμα» οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα.

Η απόφαση αυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας, τόνισε ο Τίλερσον.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε έναν διάλογο αναφορικά με το μέλλον για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Η υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας δείχνει ότι ο κόσμος αναμένει από τις δύο χώρες να βοηθήσουν την Πιονγιανγκ να αποδεχτεί την πραγματικότητα, τόνισε ο Τίλερσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή