Ερντογάν: Η Γερμανία υποθάλπτει τρομοκράτες

Ερντογάν: Η Γερμανία υποθάλπτει τρομοκράτες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για υπόθαλψη τρομοκρατών κατηγόρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Γερμανία, αφού, όπως υποστήριξε ο ίδιος κατά τη διάρκεια διάσκεψης κοντά στην επαρχία Ρίζε, δεν ανταποκρίνεται στα χιλιάδες έγγραφα που έχουν σταλεί στο Βερολίνο και στα καλέσματα των τουρκικών αρχών να εκδόσουν υπόπτους.

«Δώσαμε στην (Γερμανίδα καγκελάριο) Μέρκελ 4.500 χιλιάδες ντοσιέ με έγγραφα, αλλά δεν λάβαμε απάντηση σε ούτε ένα από αυτά», υπογράμμισε ο Ερντογάν ενώπιον μελών του κόμματός του (AKP).

«Όταν υπάρχει ένας τρομοκράτης, μπορούν να μας που να τον επιστρέψουμε. Δεν στέλνετε αυτούς που έχετε σε εμάς, αλλά μπορείτε να ζητάτε τους δικούς σας. Οπότε εσείς έχετε δικαστικό σώμα, ενώ εμείς στην Τουρκία δεν έχουμε;», είπε καυστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι τουρκογερμανικές σχέσεις διανύουν τον τελευταίο χρόνο περίοδο μεγάλων εντάσεων με τα παραπάνω σχόλια να δυσχεραίνουν το κλίμα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή