ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός στα Δημοτικά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός στα Δημοτικά σχολεία διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή την εκτίμηση του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, «επιτρέπει την χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού».

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε: 

«Η δημοσιογραφική αγυρτεία συνεχίζεται από τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας όπως ήταν φυσικό, με καθοδηγητή  τον ιστότοπο -αυτή τη φορά- του συνώνυμου του κιτρινισμού.

Το ΣτΕ όπως ομολογούν πια όλα τα ΜΜΕ, ενέκρινε τη διάταξη για την κλήρωση του σημαιοφόρου. Αφού συντήρησαν για λίγες μέρες το ένα ψέμα σήμερα αρχίζει νέο σίριαλ με νέο ψέμα περί δήθεν κατάργησης του εκκλησιασμού εκ μέρους του Υπουργείου.

Ας το επαναλάβουμε: το Προεδρικό Διάταγμα που εκσυγχρονίζει και εκδημοκρατίζει τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων, αντικαθιστώντας ένα αναχρονιστικό Π.Δ. του 1998.

Το Π.Δ., όπως άλλωστε όλα τα Προεδρικά Διατάγματα, ελέγχονται από το ΣτΕ, τις νομικές υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι κιτρινισμοί προφανώς στόχο έχουν όχι μόνον τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τους πολιτειακούς και κρατικούς θεσμούς.

Το παιχνίδι του κιτρινισμού όταν εμπλέκει τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα και το Ανώτατο Δικαστήριο, απειλεί ευθέως την Δημοκρατία.

Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ