Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε απώλειες της τάξεως του 0,1% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ύστερα από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street πορευόταν σε νέο ρεκόρ κλεισίματος επί ένατη συναπτή συνεδρίαση λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. Οι χθεσινές απώλειες στην Ευρώπη αποδόθηκαν στη δημοσιοποίηση στοιχείων για πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, που είναι η ισχυρότερη οικονομία στην Ευρωζώνη, κατά 1,1% τον Ιούνιο. Αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε, επίσης, η πτώση της μετοχής της Paddy Power Betfair κατά 4,7%, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρονικών στοιχημάτων Μπρέον Κόρκοραν ανακοίνωσε την παραίτησή του έπειτα από 16ετία. Παρ’ όλα αυτά, ο κλάδος πρώτων υλών κατέγραψε κέρδη χάρις εν μέρει στο ράλι των τιμών στα σιδηρομεταλλεύματα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax έκλεισε με πτώση 0,33%, αλλά ο δείκτης Cac-40 σημείωσε οριακά κέρδη (0,09%). Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE Mib αναρριχήθηκε 0,43% και ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,27%.

Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones, λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, κατέγραφε νέο ρεκόρ στις 22.121 μονάδες, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει θετικά επηρεασμένο από την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας την Παρασκευή. Τον Ιούλιο προστέθηκαν 209.000 νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 4,3% από 4,4% τον Ιούνιο. Κέρδη περίπου 0,12% παρουσίαζε, επίσης, ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, ενώ από τις αρχές του έτους έχει παρουσιάσει άνοδο 11%. Το ευρώ αναρριχήθηκε 0,15% στα 1,1789 δολάρια με άνοδο 12% από τις αρχές του έτους.

H τιμή του αργού πετρελαίου διολίσθησε κατά 0,8% στα 49,14 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ κατά 0,72% στα 52,04 δολάρια, αντίστοιχα, καθώς ενισχύθηκαν τα σενάρια για μείωση της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία. Σήμερα και χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων του ΟΠΕΚ και άλλων χωρών στο Αμπου Ντάμπι, με στόχο να ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η εβδομαδιαία παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 9,43 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, αντανακλώντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή