Θετική υποδοχή της υποψηφιότητας Καμίνη από ΔΗΣΥ

Θετική υποδοχή της υποψηφιότητας Καμίνη από ΔΗΣΥ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα στις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και σίγουρα διαφορετική δυναμική στη διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη διαμορφώνει η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει την ηγεσία. Η αρχική αντίδραση του περιβάλλοντος της κ. Φώφης Γεννηματά ότι η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη είναι «καλοδεχούμενη» εκφράσθηκε και από την ίδια προς τον δήμαρχο Αθηναίων, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή. Οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν και να συζητήσουν λεπτομέρειες από κοντά μετά τις 20 Αυγούστου.

Στην ηγετική ομάδα της ΔΗΣΥ θεωρούν ότι η απόφαση Καμίνη μόνο θετική επίδραση στη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας αλλά και συνολικά στο εγχείρημα μετασχηματισμού της ΔΗΣΥ μπορεί να έχει. Παράλληλα, θεωρούν ότι ουσιαστικά στερεί από επιχειρήματα και προφάσεις όλους εκείνους που επέλεξαν μέχρι τώρα να κρατούν διφορούμενη στάση και να μην ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους. Ετσι, όπως αναφέρει στέλεχος του περιβάλλοντος της κ. Γεννηματά, η υποψηφιότητα Καμίνη και ο τρόπος που αυτή γνωστοποιήθηκε, μακριά από διαδικασίες που να παραπέμπουν σε «μαγειρέματα» ή παρασκηνιακές συνεννοήσεις, καταρρίπτουν το επιχείρημα που είχε ακουστεί από ορισμένες πλευρές ότι η ανάδειξη αρχηγίας στη ΔΗΣΥ είναι, στην ουσία της, ενδοπασοκική διαδικασία που δεν αφορά μια ουσιαστική προσπάθεια ανασύνταξης του κεντρώου χώρου.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Καμίνη δίνει τροφή για συζήτηση σε επίπεδο βάσης του θέματος της ανάδειξης νέας ηγεσίας, το οποίο, με αυτό τον τρόπο, αποκτά δυναμική. Επί της ουσίας αυξάνεται το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία ψηφοφορίας για ανάδειξη νέας ηγεσίας, ενώ, την ίδια στιγμή, η υποψηφιότητα Καμίνη εκτιμάται ότι θα φέρει στις κάλπες έναν κόσμο που ενδεχομένως να μη θεωρούσε ότι η διαδικασία τον αφορά χωρίς τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Ενας ακόμα λόγος για να αναθεωρήσουν τη στάση τους και τις απόψεις τους όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα υποστήριζαν ότι το όλο θέμα ανάδειξης ηγεσίας της ΔΗΣΥ αφορά μια ενδοπασοκική συζήτηση, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη. Σε ένα παράλληλο επίπεδο, αξιολογούν ότι η εξέλιξη αυτή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός κοινού που κινείται στον λεγόμενο εκσυγχρονιστικό χώρο και στο οποίο πιθανότατα προσβλέπουν κινήσεις προς την κατεύθυνση ακόμα και δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχήματος, σχεδιασμός που τώρα θα πρέπει να λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα.

Το ενδιαφέρον όλων των πλευρών επικεντρώνεται, πλέον, στον τρόπο με τον οποίο θα ξεδιπλωθούν οι κινήσεις των ενδιαφερομένων μερών το αμέσως επόμενο διάστημα. Επί της ουσίας, ποιοι και πόσοι θα είναι τελικά οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΔΗΣΥ. Εκτιμάται ότι η πρωτοβουλία Καμίνη να ανοίξει τον κύκλο υποψηφιοτήτων απέναντι στην κ. Γεννηματά θα ενεργοποιήσει και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής για να δουν πώς διαμορφώνεται το τοπίο πριν οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή