Στην Ταϊλάνδη ο Ρεξ Τίλερσον προς αποκατάσταση των διμερών σχέσεων

Στην Ταϊλάνδη ο Ρεξ Τίλερσον προς αποκατάσταση των διμερών σχέσεων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον έφτασε σήμερα, Τρίτη, στην Ταϊλάνδη, για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου από την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος, το 2014.

Το πραξικόπημα αυτό, επιδείνωσε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ κι έφερε την χούντα της χώρας πιο κοντά στην Κίνα.

Η επίσκεψη του Τίλερσον στην Ταϊλάνδη ακολουθεί την συμμετοχή του στην περιφερειακή διάσκεψη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιήθηκε στην Μανίλα το Σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσπάθησε να πείσει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, να κάνουν περισσότερα προκειμένου να μειωθεί η χρηματοδότηση της Βόρειας Κορέας, ώστε η Πιονγιάνγκ ν’ αποδεχτεί τον διάλογο, με την προϋπόθεση να σταματήσει τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον έχει την προσοχή της στραμμένη και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ταϊλάνδη, αλλά και στα ζητήματα που σχετίζονται με την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή