NEWSLETTER

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Ζάχα Χαντίντ

«O κόσμος δεν είναι παραλληλόγραμμος», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της συγγραφέως και εικονογράφου Jeanette Winter για τη ζωή και το έργο της Ζάχα Χαντίντ. Δεν πρόκειται όμως για μια βιογραφία, αλλά για ένα γεμάτο εικόνες και φαντασία βιβλίο για παιδιά, η δημιουργία του οποίου διήρκεσε επτά ολόκληρα χρόνια. Ελπίδα της Winter είναι να εμπνεύσει «τα παιδιά που έχουν μεγάλα όνειρα», να αναδείξει τις ιδιοφυείς συλλήψεις τις Χαντίντ αποφεύγοντας τις θεωρητικές αναλύσεις και κυρίως να αφηγηθεί την ιστορία μιας γυναίκας που δεν υποτάχθηκε ποτέ στα στερεότυπα. Το «The World Is Not a Rectangle: A Portrait of Architect Zaha Hadid» κυκλοφορεί στα αγγλικά στις 22 Αυγούστου από τις εκδόσεις Beach Lane Books.

Εγκλήματα στην Τοσκάνη

Από τις εκδόσεις Καλέντη θα κυκλοφορήσει η σειρά βιβλίων «Μπαρ Λούμε – Εγκλήματα στην Τοσκάνη» του Ιταλού συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Μάρκο Μαλβάλντι. Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο «Παρτίδα για πέντε» και είναι ένα ταξίδι μυστηρίου για τον ερασιτέχνη ντετέκτιβ Μάσιμο που παρασύρεται στην εξιχνίαση ενός φόνου στην Τοσκάνη από τις συζητήσεις τεσσάρων ηλικιωμένων που είναι σταθεροί θαμώνες στο μπαρ του. Η σειρά των βιβλίων έχει μεταφερθεί στην ιταλική τηλεόραση.

Υπόγειος δρόμος βιβλίου

Πάνω από 60.000 τίτλους θα έχουν την ευκαιρία να περιεργάζονται οι περαστικοί από τον μεγαλύτερο υπόγειο «δρόμο του βιβλίου», που εγκαινιάστηκε χθες στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Με μήκος 261 μέτρα, η υπόγεια διάβαση συνδέει έναν πολυσύχναστο σταθμό του μετρό με τον γειτονικό σταθμό του τρένου και μέχρι πρότινος αποτελούσε τμήμα ενός εμπορικού κέντρου, όμως τον περασμένο Μάρτιο ένα μέρος της πέρασε υπό την έλεγχο της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Eslite. Τα εγκαίνια του «δρόμου» πραγματοποιήθηκαν ενόψει και της 29ης Θερινής Πανεπιστημιάδας, που θα φιλοξενηθεί στην Ταϊπέι από τις 19 έως τις 30 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή