Ναυτίλος: Αυθεντίες στο ψάρι

Ναυτίλος: Αυθεντίες στο ψάρι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολαυστική ψαροφαγία δίπλα στη θάλασσα, σε ένα από τα άγνωστα διαμάντια του Αιγαίου και μια από τις καλύτερες ταβέρνες του είδους της.

Η θέση: Στην αρχή της προβλήτας στο επίνειο των Υστερνίων είναι αραδιασμένα τα τραπεζάκια του Ναυτίλου.

Ναυτίλος: Αυθεντίες στο ψάρι-1

Η ατμόσφαιρα: Δίχως διακοσμητικές καινοτομίες, αφού πολύ απλά δεν είναι χρειαζούμενες. Η θάλασσα στα πόδια μας, η αμμουδερή παραλία στα δύο βήματα, οι ιδιοκτήτες ντόπιοι, ζεστοί και φιλόξενοι.

Το φαγητό: Το φαγητό είναι αυτό που ξέρουμε και προσμένουμε από μια κλασική, ελληνική ψαροταβέρνα. Ίσως και κάτι παραπάνω. Αυθεντία στο ψάρι, ο ιδιοκτήτης του Ναυτίλου, ο Γιάννης Σκούταρης που αναβοσβήνει τα κάρβουνα εδώ και 25 χρόνια και ξέρει με ακρίβεια τη στιγμή που θα βγάλει το ψάρι από τη σχάρα για να είναι μέσα ζουμερό, με τους χυμούς του, όπως δηλαδή αξίζει σε ένα ολόφρεσκο υλικό που μόλις έχει καταφτάσει με ψαροκάικα από ντόπιους ψαράδες. Το σύστημα κλασικό: διαλέγουμε από τα συρταρωτά ψυγεία τα ψάρια της επιλογής μας – οι γνώστες κι οι δύσπιστοι θα επιβεβαιώσουν της φρεσκάδος το αληθές.

Ναυτίλος: Αυθεντίες στο ψάρι-2

Παράλληλα στα μετόπισθεν η Μαρία, μαγείρισσα και σύζυγος του Γιάννη, χειρίζεται με μαστοριά τα φρέσκα θαλασσινά που θα μπουν στη κουζίνα της. Ότι κι αν δοκιμάσαμε είχε μια πηγαία, αφτιασίδωτη νοστιμιά. Οι γαρίδες με κριθαράκι γιουβέτσι κι η αχινομακαρονάδα τους είναι από τα πιο πετυχημένα που έχω δοκιμάσει! Τα μαρινάτα τους εξαιρετικά – συνήθως κάνουν αγκιναράκι τηνιακό και γαύρο. Κάνουν επίσης πολύ καλή οστρακομακαρονάδα, φρέσκια σουπιά κρασάτη, φρέσκια καραβίδα αχνιστή. Το κρασάτο χταποδάκι το κάνουν υπέρ του δεόντως μαλακό –έτσι το ζητάνε οι γηραιότεροι θαμώνες-, οπότε αν το προτιμάτε κρουστό και ζουμερό μην αφήσετε να σας ξεφύγει το λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα με άψογο ψήσιμο!

Ο λογαριασμός: 20-25€/άτομο, χωρίς τα ποτά. Φρέσκο ψάρι Ά 60€/κιλό.

Η κάβα: Μικρή, αλλά αξιόλογη λίστα με έμφαση στα λευκά κυκλαδίτικα κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν ξεκινήσετε από τη Χώρα για να γευματίσετε στο Ναυτίλο, καλό είναι πρώτα να κλείσετε τραπέζι, ειδικά τη φουλ σεζόν. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

Ναυτίλος,

Όρμος Υστερνίων, Τήνος,

Τ/22830-31.642.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή