Ανοδος στο Χ.Α. με οδηγό τις τράπεζες

Ανοδος στο Χ.Α. με οδηγό τις τράπεζες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψε σε θετική πορεία το Χρηματιστήριο λόγω της αφύπνισης των τραπεζικών δεικτών. Ξεχώρισαν οι τίτλοι της Τράπεζας Πειραιώς (2,53%) και της Alpha Bank (1,42%). Ωστόσο η εικόνα της αγοράς παραμένει νωχελική, με τον όγκο συναλλαγών να ενισχύεται ελαφρά στη χθεσινή συνεδρίαση και να διαμορφώνεται στα 62,919 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,31% και διαμορφώθηκε στις 830,44 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο είναι εμφανής η απουσία των μεγάλων χαρτοφυλακίων, που παραμένουν αδρανή τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί ο ημερήσιος τζίρος. Οι διαχειριστές τους εκτιμούν προφανώς ότι τίποτε δεν πρόκειται ν’ αλλάξει στην αγορά αυτή την περίoδο των διακοπών. Αναμένουν λοιπόν ειδήσεις και πρωτοβουλίες από κυβερνητικής πλευρά, που θα εκδηλωθούν στα τέλη Αυγούστου, ενόψει ΔΕΘ και νέας αξιολόγησης. Ενδιαφέρον στοιχείο για τη διαμόρφωση κλίματος και για τον επανακαθορισμό επενδυτικών επιλογών θα είναι τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου των τραπεζών και των μεγάλων εμποροβιομηχανικών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τα οποία όμως στην πλειονότητά τους θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2017

Εν τω μεταξύ, σταθερή εικόνα παρουσίασε η εγχώρια αγορά των κρατικών ομολόγων, με τις συναλλαγές να κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υποτονικά επίπεδα. Ειδικότερα, το νέο 5ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 99,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,55%. Το 2ετές ομόλογο παρουσίασε τιμή στα 102,55 λεπτά και απόδοση στο 3,15% ενώ το 10ετές ομόλογο είχε τιμή στα 88,40 λεπτά, με την απόδοση να ανέρχεται στο 5,40%.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στις 494 μονάδες βάσης από 495 μονάδες βάσης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση. Στην αγορά των εταιρικών ομολόγων η τιμή του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκε στα 101,90 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να ανέρχεται στο 3,11%, ενώ το εταιρικό ομόλογο του Μυτιληναίου είχε τιμή στα 100,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,09%. Η τιμή του ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανήλθε στα 100,18 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαπραγματεύεται στο 3,87% και η τιμή του ομολόγου της Sunlight ανήλθε στα 100,38 λεπτά του ευρώ και η απόδοση διαπραγματεύεται στο 4,23%. Το ομόλογο της Housemarket (θυγατρική ομίλου Fourlis) κατέγραψε τιμή στα 102,20 λεπτά, με την απόδοση να διαπραγματεύεται στο 4,49%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή