ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοδο 1,6% κατέγραψε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μικρή αύξηση της τάξης του 1,6% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016, έναντι αύξησης 8,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016, παρουσίασε αύξηση 6%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Μαΐου 2017, παρουσίασε μείωση 0,8%.

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,6% τον μήνα Ιούνιο 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

• Κατά 2,8% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών και συγκεκριμένα των δεικτών των διψήφιων κλάδων: καπνού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

• Κατά 0,1% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση:

• Κατά 3,5% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

• Κατά 7,1% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ