Σκληρές απειλές Τραμπ κατά Β. Κορέας

Σκληρές απειλές Τραμπ κατά Β. Κορέας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Λάβρος επιτέθηκε κατά της Βόρειας Κορέας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εξακολουθήσει να εκτοξεύει απειλές κατά των ΗΠΑ. Θα βρει μπροστά της φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Washington Post απόρρητων συμπερασμάτων εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τα οποία η Πιονγιάνγκ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, σημαίνει ότι η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε πυρηνική δύναμη.

Η Β. Κορέα απείλησε επίσης τις ΗΠΑ ότι «σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον τολμήσει να δείξει ακόμη και το παραμικρό σημάδι προσπάθειας να απομακρύνει την ανώτατη ηγεσία μας, θα απαντήσουμε με ένα ανελέητο πλήγμα στην “καρδιά” των ΗΠΑ με το ισχυρό πυρηνικό μας όπλο, το οποίο γίνεται όλο και πιο δυνατό με την πάροδο του χρόνου».

Την ίδια στιγμή, ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά πραγματοποίησε χθες η Κίνα, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα για την εκτόξευση του πλέον πρόσφατου βαλλιστικού πυραύλου της Πιονγιάνγκ. Το Πεκίνο ολοκλήρωσε περισσότερα από δέκα είδη ναυτικών ασκήσεων στα ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου, μεταξύ των οποίων και δεκάδες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα». Οι ασκήσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, γυμνάσια πλοίων επιφανείας, υποβρύχια, πλοία επιχειρησιακής υποστήριξης και δυνάμεις της κινεζικής ακτοφυλακής, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Δυτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αεροναυτικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πρόσφατη πρόκληση της Πιονγιάνγκ, η οποία εκτόξευσε πριν από δύο εβδομάδες βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, που συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στις 28 Ιουλίου.

Ο ειδικός της ασφάλειας των θαλάσσιων επικοινωνιών Κόλιν Κόου, από το Πανεπιστήμιο Νανιάνγκ της Σιγκαπούρης, εκτιμά ότι στόχος των γυμνασίων ήταν να αποθαρρύνουν ταυτόχρονα τη Βόρεια Κορέα αλλά και τις ΗΠΑ από κάθε σκέψη ενίσχυσης της αμυντικής τους παρουσίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή