Η Χαρ. Τρικούπη με το βλέμμα σε νέες υποψηφιότητες

Η Χαρ. Τρικούπη με το βλέμμα σε νέες υποψηφιότητες

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καμίνη στην κούρσα για την ανάδειξη επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «χαρτογραφούν» στη Χαριλάου Τρικούπη. Ως κατ’ αρχήν θετικό δεδομένο από το επιτελείο της κ. Φώφης Γεννηματά αξιολογούν το γεγονός ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας φάνηκε να ταράζει τα νερά και να προκαλεί συζητήσεις όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων και προσώπων που κινούνται στον χώρο της Kεντροαριστεράς, αλλά ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα. Αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αποτελεί απτή απόδειξη ότι το ενδιαφέρον όλων των πολιτικών δυνάμεων για τις εξελίξεις στον κεντρώο χώρο παραμένει έντονο και επιβεβαιώνει τη θέση που σταθερά προβάλλουν, ότι ο χώρος αυτός μπορεί να βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο των εξελίξεων, να ανακτήσει τη δυναμική και τις δυνάμεις που είχε στο παρελθόν και να πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας μετά τις εκλογές.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι, καθώς η θέση τους ήταν ξεκάθαρη εξαρχής, όσον αφορά το ανοιχτό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι θα πρέπει να δοθεί η μάχη για προοδευτικές αλλαγές στον τόπο, πλέον θα πρέπει σε σύντομο χρόνο να απαντήσουν ξεκάθαρα στο προσκλητήριο αυτό όλοι. Η πρόσκληση – πρόκληση αφορά ασφαλώς και, ενδεχομένως κατά κύριο λόγο, το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ ανοικτή παραμένει η πόρτα και προς κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Βεβαίως, τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν αναμένονται θεαματικές εξελίξεις, καθώς σχεδόν στο σύνολό του το πολιτικό προσωπικό αξιοποιεί το διάστημα λίγο πριν και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο για διακοπές.

Ουσιαστικά, οι όποιες αποφάσεις αναμένονται μετά τις 20 Αυγούστου. Στελέχη της ΔΗΣΥ, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και προβλέπει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, αντικειμενικά υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, χωρίς να έχει τεθεί επισήμως, ότι περίπου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Αλλωστε, η λογική λέει ότι όλοι θα θελήσουν να έχουν στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να κάνουν γνωστή την υποψηφιότητά τους και να διεκδικήσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους την ψήφο εκείνων που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Στις προοπτικές που διαμορφώνονται για τη ΔΗΣΥ και τη δυναμική της αναφέρθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος υπογράμμισε (ΣΚΑΪ) ότι «σε όποια εκλογική διαδικασία έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, οι υποστηριζόμενες δυνάμεις από τη Συμπαράταξη είναι πολύ πάνω από τις αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα μηνύματα των πολιτών, μαζί με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αποτελούν τη βάση για να εκφράσουμε τη δικιά μας πρόταση, όχι ως συμπλήρωμα, αλλά ως πρωταγωνιστές».

Αναφορικά με το μετεκλογικό τοπίο, ο κ. Χρηστίδης φρόντισε να επαναλάβει την πολιτική απόφαση των οργάνων της ΔΗΣΥ για αυτόνομη πορεία και πρόσθεσε ότι «εμείς θα καταθέσουμε στις επόμενες εκλογές το προγραμματικό μας πλαίσιο στην κρίση του ελληνικού λαού. Κανένας μας δεν θέλει να δει αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή