Μητσοτάκης κατά Τόσκα για τα Κύθηρα

Μητσοτάκης κατά Τόσκα για τα Κύθηρα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο της Πειραιώς με τον Νίκο Τόσκα, με φόντο τις στάχτες των Κυθήρων και τον δήμαρχο του πυρόπληκτου νησιού. Αφορμή αυτή τη φορά, η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τόσκας κατά του δημάρχου, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την προσωπική επίθεση του αρμόδιου υπουργού στον δήμαρχο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί όποιον αποκλίνει από τις κυβερνητικές δικαιολογίες.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Τόσκας είχε επιτεθεί στον δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη, ο οποίος κατήγγειλε έλλειψη συντονισμού και καθυστέρηση των πτητικών μέσων στη διαδικασία πυρόσβεσης. Ο πρώτος χαρακτήρισε τον δεύτερο δεκανίκι της «επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και τον κατηγόρησε ότι έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, απαιτώντας υπερβολικό αριθμό εναέριων μέσων. Η στάση του κ. Τόσκα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος υπερασπίστηκε τον δήμαρχο, ενώ σε νέα ανάρτησή του στο Τwitter απηύθυνε το μήνυμα ότι «εμείς δεν διχάζουμε πάνω στα καμένα. Θέτουμε ερωτήματα για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί». Υπήρξε μάλιστα σκέψη για εξπρές-μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στα Κύθηρα χθες, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Ν.Δ. σήκωσε ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της συνολικής υποβάθμισης της αντιπυρικής ικανότητας του πυροσβεστικού σώματος (ειδικότερα των καθυστερήσεων στη μίσθωση ιδιωτικών ελικοπτέρων για την πυρόσβεση) και είχε καλέσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους των Κυθήρων για τις διαστάσεις που έλαβε η πυρκαγιά, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επιδοθεί σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις πάνω από τις στάχτες. Οργή για την επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας για «παλαιοκομματικού τύπου επίθεση» σε «έναν νέο δήμαρχο που με μειωμένους πόρους και προσωπικό, τεράστια γραφειοκρατία και εχθρική δημόσια διοίκηση, παλεύει καθημερινά να κρατήσει τον δήμο του όρθιο».

Αύξηση πιέσεων

Δεν είναι το μόνο μέτωπο της καθημερινότητας στο οποίο η Πειραιώς αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη και ο μηχανισμός βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές, με την εντολή του προέδρου της Ν.Δ. να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στα τεκταινόμενα, καθώς η καθημερινότητα δεν πάει διακοπές, ούτε μπορεί να περιμένει. Η Πειραιώς επανήλθε χθες και στην κόντρα με τον Κώστα Γαβρόγλου, με αφορμή την υπόθεση της στρατιωτικής του θητείας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, η οποία είχε προκαλέσει ανταλλαγή εκατέρωθεν ανακοινώσεων την περασμένη Κυριακή.

«Ο κ. Γαβρόγλου εμφανίστηκε ύστερα από τρεις μέρες για να επιβεβαιώσει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του. Ομολογεί ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του από τη χούντα είναι ένα “σκανδαλάκι”. Βέβαιο είναι ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι αποφάσεις του για την Παιδεία αποτελούν το πιο μεγάλο σκάνδαλο που ο ίδιος διέπραξε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς. Τα πυρά της Ν.Δ. στράφηκαν και κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή την απόφασή του να εγκρίνει την επαναπροώθηση προσφύγων από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. κατηγόρησε τον Γιάννη Μουζάλα ότι επιχειρεί να κατασκευάσει μια «ειδυλλιακή εικόνα» για την κατάσταση που επικρατεί με το μεταναστευτικό-προσφυγικό. «Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα», σχολίασε η Ν.Δ.

Ηταν ένα δείγμα της πίεσης που σκοπεύει να διατηρήσει η Ν.Δ. αμείωτη στην κυβέρνηση, παρά την αυγουστιάτικη ολιγοήμερη ανάπαυλα –χθες και ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές–, μέχρι τη φθινοπωρινή αντεπίθεση που σχεδιάζει η Πειραιώς με ορόσημο την εμφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή