Μείωση εσόδων 9,6% για τη Forthnet το α΄ εξάμηνο

Μείωση εσόδων 9,6% για τη Forthnet το α΄ εξάμηνο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάμψη εσόδων παρουσιάζει στο α΄ εξάμηνο του 2017 η Forthnet. Η εταιρεία είχε στο πρώτο εξάμηνο του έτους ενοποιημένα έσοδα ύψους 149,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9,6% σε σχέση με τα έσοδα του αντίστοιχου εξαμήνου του 2016. Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 16,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 40%, και τα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε ζημία 18,4 εκατ., έναντι ζημίας 13,7 εκατ. που είχε καταγράψει τους πρώτους έξι μήνες της περασμένης χρονιάς.

Η εταιρεία απέδωσε την πορεία αυτή τόσο στην παρατεταμένη ύφεση, η οποία επιβαρύνθηκε περαιτέρω από την υψηλή φορολόγηση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όσο και στη συντηρητική εμπορική πολιτική που ακολουθήθηκε. «Η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την επιβολή φόρων 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και 5% στη σταθερή τηλεφωνία, επέδρασε αρνητικά στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και στο 1ο εξάμηνο του 2017», σχολίασε ο επικεφαλής του ομίλου Πάνος Παπαδόπουλος. «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «η συνεχιζόμενη χαμηλή απόδοση της Super League επιδρά αρνητικά όχι μόνο στη συνδρομητική μας βάση, αλλά και στα βασικά οικονομικά μας μεγέθη. Σε αυτό το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον», κατέληξε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Forthnet, «συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μια συντηρητική εμπορική πολιτική και να εντείνουμε τις δράσεις για την περαιτέρω βελτίωση του κοστολογικού μας μοντέλου».

Εκτός από τα έσοδα, η εταιρεία υποχώρησε και σε πελάτες. Οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 6,6% φτάνοντας τις 572.000, ενώ οι πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης υποχώρησαν κατά 8% φτάνοντας τις 423.000. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Nova συμμετέχει στη δράση «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μονίμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας» του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την επιδοτούμενη υπηρεσία Nova Freeview, προσφέροντας δωρεάν δορυφορική πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο που καλύπτει τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις όλης της οικογένειας. Πρόκειται για την επιχορήγηση συνδέσεων δορυφορικής τηλεόρασης από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε περιοχές όπου είναι χαμηλής ποιότητας το σήμα της Digea. To ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 15.000 νοικοκυριά. Ωστόσο έρχεται η νέα φάση του έργου που αφορά περισσότερο από 100.000 νοικοκυριά, που βρίσκονται κυρίως στις παραμεθόριους περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή