Πανσέληνος με ταλαιπωρία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προχθεσινή πολυδιαφημισμένη νύχτα της πανσελήνου δεν χρειαζόταν να πάει κανείς στην Κνωσό για να δει απαράδεκτη ταλαιπωρία μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο. Αρκούσε να πάει στη Βραυρώνα. Εκατοντάδες άνθρωποι, ζευγάρια, παρέες, ολόκληρες οικογένειες με μωρά, μικρά παιδιά, ακόμη και τα χαριτωμένα τετράποδά τους, ξεκίνησαν με την καλύτερη διάθεση για να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών. Κανείς δεν φανταζόταν τι τον περίμενε.

Αν είχε προνοήσει να παρκάρει μακριά, το πλήρωνε με δίωρο περπάτημα πήγαινε-έλα.

Η συναυλία ήταν στον αρχαιολογικό χώρο, περίπου 200 μ. από τον δρόμο. Ομως όσοι έφταναν εκεί, διαπίστωναν έκπληκτοι ότι η είσοδος ήταν κλειδωμένη. Αλλά ούτε υπήρχε καμία ενημέρωση ότι το μουσείο είναι πιο πάνω. Ακολουθούσαν τυφλά τους προηγούμενους. Ακόμη κι έτσι δεν φαντάζονταν ότι έπρεπε να κάνουν 2-3 χλμ. μέσα στο σκοτάδι, δίπλα στα άκοπα ξερόχορτα, χωρίς σήμανση, με τα Ι.Χ. να περνούν σύρριζα πλάι τους, για να διαπιστώσουν κατάπληκτοι ότι τους υποχρέωναν να κάνουν έναν τεράστιο κύκλο για να φτάσουν στο σημείο της εκδήλωσης, περνώντας πρώτα από το προαύλιο του μουσείου.

Πολλοί παραπονιούνταν στον μοναδικό αστυνομικό που έβρισκαν στην είσοδο του μουσείου και δεχόταν με αμηχανία τις διαμαρτυρίες τους. Απαράδεκτη ταλαιπωρία περίμενε και τους οδηγούς: Κανείς δεν είχε προνοήσει από την αστυνομία, το μουσείο ή τον δήμο να τους προειδοποιήσει ότι το δρομάκι στο οποίο πάρκαραν άναρχα κατά δεκάδες, ήταν αδιέξοδο. Ετσι, κάθε λίγο γινόταν μποτιλιάρισμα, με τον ανέτοιμο κόσμο να φεύγει μπαϊλντισμένος.

Δεν αρκεί να κομπάζεις ότι οργανώνεις 93 εκδηλώσεις για την πανσέληνο σε 115 χώρους. Εχει σημασία να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Ειδικά στους χώρους και στα μουσεία που είναι μακριά από το κέντρο.

Καθώς έβλεπαν την πλήρη αναρχία και την έλλειψη πρόνοιας, πολλοί αντιδρούσαν με ένα αμήχανο πικρό χαμόγελο. Ηταν σαν να θύμιζαν στον εαυτό τους ότι είχαν τόσα για να αναθεματίζουν αυτό το κράτος κάθε μέρα, που δεν άντεχαν να το αναθεματίσουν και μια νύχτα με πανσέληνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή