Αναρτήσεις μίσους «ζωγραφισμένες» έξω από τα κεντρικά του Twitter

Αναρτήσεις μίσους «ζωγραφισμένες» έξω από τα κεντρικά του Twitter

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Γερμανός σατιρικός συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το Twitter δεν διαγράφει τις εκφράσεις μίσους και έτσι αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να τις «ζωγραφίσει» έξω από τα κεντρικά κτίρια του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Βίντεο – συνέντευξη του Γερμανού συγγραφέα στο Youtube. 

Ο Εβραίος Shahak Shapira γνωστοποίησε μάλιστα στο Twitter 300 περιστατικά ρητορικής μίσους, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, όμως έλαβε απάντηση μόνο για εννιά από αυτά, όπως ισχυρίζεται. 

«Η Γερμανία πρέπει να βρει μια οριστική λύση για το Ισλάμ.» και «Ας βάλουμε τους Εβραίους στο θάλαμο αερίων.» είναι μόνο δύο από τα tweet που κάνουν αναφορά στα 6 εκατ. θύματα των Ναζί, κατά τη διάρκεια το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αν το Twitter με αναγκάζει να βλέπω αυτά τα πράγματα, τότε θα πρέπει να το βλέπουν και οι ίδιοι», σχολιάζει ο καλλιτέχνης σχετικά με την πράξη του αυτή.

Ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι στα tweet συμπεριλαμβάνονται δηλώσεις που είναι ομοφοβικές, ξενοφοβικές ή αρνούνται την ύπαρξη του ολοκαυτώματος και παρά το γεγονός αυτό και οι εννιά απαντήσεις που έλαβε από το Twitter έλεγαν ότι κανένα από αυτά τα tweet δεν παραβιάζουν τους κανόνες της ιστοσελίδας.

«Δεν έχω λάβει ούτε ένα mail που να λέει ότι μια δήλωση αφαιρέθηκε από το Twitter», λέει ο ίδιος.

Ο κ. Shapira εξηγέι ότι έφτιαξε τα στένσιλ και ταξίδεψε μέχρι το Αμβούργο για να τα ζωγραφίσει και είπε: «Θα πρέπει να αντικρίζουν τις υπέροχες δηλώσεις μίσους που η εταιρία λατρεύει τόσο πολύ να αγνοεί.

Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι την ίδια χρονική περίοδο των έξι μηνών, ανέφερε 150 σχόλια στο Facebook, εκ των οποίων το 80% κατέβηκε μέσα σε μόλις τρεις μέρες.

Κατά των σέλφι σε μνημεία του Ολοκαυτώματος ο Shapira

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Shapira έχει απασχολήσει τα μέσα, λόγω της θέσης του κατά των χαρούμενων σέλφι σε μνημεία για το Ολοκαύτωμα.

Σε προηγούμενο πρότζεκτ του με τίτλο Yolocaust, χρησιμοποίησε 12 φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν τραβηχτεί με φόντο τα μνημεία αυτά.

Ο Shapira άλλαξε το φόντο κάθε φωτογραφίας και αντικατέστησε τα μνημεία, με πραγματικές εικόνες νεκρών ανθρώπων από στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Ας δούμε πως θα αντιδράσουν τώρα», είπε αφού κοινοποίησε το πρότζεκτ του «και πόσες ακόμα ακατάλληλες φωτογραφίες ηλίθιων ανθρώπων θα αναγκαζόμαστε καθημερινά να βλέπουμε;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή