Νέα αρχή στην ελληνική διαιτησία

Νέα αρχή στην ελληνική διαιτησία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπή Διαιτησίας Βίτορ Περέιρα, που διορίστηκε από τη FIFA, μίλησε χθες για τα νέα του καθήκοντα, έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής των εθνικών ομοσπονδιών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μπιορν Βασάλο, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε για «θέματα διαιτησίας» με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

Οπως ειπώθηκε, έως αύριο θα ανακοινωθούν οι νέοι πίνακες διαιτησίας σε Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ, ενώ η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να αποζημιώσει άμεσα τους διαιτητές για τις οφειλές που εκκρεμούν από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Οσον αφορά το video assistant referee τονίστηκε ότι τόσο η FIFA όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλουν την εφαρμογή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως υπάρχουν αρκετές δυσκολίες κυρίως σε θέματα υποδομής. Το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης έξι διαιτητών σε κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος είναι υπό σκέψη, αλλά όχι οι κλήσεις ξένων διαιτητών.

Ο Βασάλο είπε ότι θέλει διαιτητές με «επαγγελματική συμπεριφορά και καλή ψυχολογία, που θα λειτουργούν σ’ ένα νηφάλιο περιβάλλον, ανεπηρέαστοι από τους παράγοντες», ενώ ο Περέιρα τόνισε ότι γνωρίζει για τη διαιτησία στην Ελλάδα, αλλά θα εστιάσει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

«Θα μένω εδώ εγώ και η οικογένεια μου και δεσμεύομαι ότι θα είμαι παρών. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι οι αποφάσεις θα είναι ανεξάρτητες και θα είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος», τόνισε ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ και συμπλήρωσε: «Για τον καταρτισμό των νέων πινάκων θα ληφθούν υπόψη το βιογραφικό, η βαθμολογία και τα τεστ. Εχω δει πολλά βίντεο από αγώνες της Σούπερ Λίγκας τις τελευταίες μέρες. Είμαστε σίγουροι πως όσοι επιλεγούν θα ανταποκριθούν στον ρόλο τους και στις προσδοκίες της Σούπερ Λίγκας. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν φοβόμαστε να εξηγήσουμε τις αποφάσεις και τις ιδέες μας».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Βασάλο σχετικά με τη μη καταβολή των αποζημιώσεων στους διαιτητές για τους αγώνες του προηγούμενου πρωταθλήματος. «Είναι σημαντική πτυχή και έμεινα έκπληκτος από τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Θα πρέπει να κλείσουμε τα χρήματα που οφείλονται μέσα στον Αύγουστο. Θα συζητήσουμε έναν νέο μηχανισμό που θα ισχύσει από το νέο πρωτάθλημα, ώστε να εγγυηθούμε τα χρήματα στους διαιτητές. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους διαιτητές να αποδίδουν όταν δεν πληρώνονται, δεν έχουν κίνητρα και γίνονται ευάλωτοι. Επίσης θα αλλάξουμε τον τρόπο πληρωμών στη Football League».

• Αγωγή με την οποία ζητεί τη μείωση του τιμήματος του τηλεοπτικού συμβολαίου που έχει υπογράψει με τη Σούπερ Λίγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος, κατέθεσε η NOVA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή