Μια μαγική μουσική βραδιά για καλό σκοπό στην Υδρα, για 8η συνεχή χρονιά

Μια μαγική μουσική βραδιά για καλό σκοπό στην Υδρα, για 8η συνεχή χρονιά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μερικούς τόπους, η κλασική μουσική ταιριάζει γάντι. Ισως διότι διαθέτουν το ιδιαίτερο φυσικό ή δομημένο περιβάλλον που μπορεί να προσδώσει στο ρεπερτόριο αυτό το αίσθημα της αρμονίας ανάμεσα στις νότες και στις εικόνες. Από το 2010 και κάθε Αύγουστο, μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται στο δροσερό προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Yδρας. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού, του ανθρώπου που έφτιαξε το παλαιότερο ξενοδοχείο του νησιού πριν από 52 χρόνια. Ο Μικρασιάτης επιχειρηματίας που ίδρυσε το ιστορικό «Λητώ» ήταν λάτρης της κλασικής μουσικής και δεινός βιολιστής.

Ο αιφνίδιος θάνατός του πριν από οκτώ χρόνια παρώθησε τη σύζυγό του Τζένη αλλά και τους γιους του, Νίκο και Αλέξανδρο, να θεσμοθετήσουν αυτήν τη δράση με σκοπό την ενίσχυση του Κουλούρειου Νοσοκομείου Υδρας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα που έδωσαν οι γιατροί στον δικό τους άνθρωπο. Το Νοσοκομειακό και Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Αθανασίου & Βέρας Κουλούρα «Παναγία Φανερωμένη» λειτουργεί στην Υδρα από το έτος 1982 προσφέροντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Εχει χτισθεί με σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Πρόεδρος σήμερα είναι ο κ.κ. Εφραίμ, Δεσπότης Αιγίνης, Υδρας, Σπετσών, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας.

Σε έναν τουριστικό προορισμό με τόσους επισκέπτες, η εύρυθμη λειτουργία του είναι σπουδαία υπόθεση. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο πως η οικογένεια Σοφιανού επέλεξε να υποστηρίξει έναν θεσμό τόσο σημαντικό για την Υδρα, τους κατοίκους και τους παραθεριστές της.

Εδώ και κάποια χρόνια, το ρεσιτάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των «Θεομητορικών» και φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, ενώ τα έσοδα, ως είθισται, θα διατεθούν για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά, έχει καθιερωθεί σαν η κορυφαία μουσική βραδιά του θέρους για το νησί, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν μετακληθεί σπουδαίοι μουσικοί, όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Ενρίκο Πάτσε και άλλοι σολίστες αντίστοιχου διαμετρήματος. Μαζί τους εμφανίζονται συχνά και ο Αλέξανδρος και ο Νίκος Σοφιανός, που κληρονόμησαν την αγάπη του πατέρα τους για τη μουσική αλλά και το δικό του ταλέντο στην ερμηνεία. Πρόκειται για ένα από τα συγκινητικά στοιχεία της εκδήλωσης που την κάνει ξεχωριστή.

Φέτος θα παίξουν ο In Mo Yang, βιολί, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 54ο Διεθνή Διαγωνισμό βιολιού «Premio Paganini» το 2015 και ο Alex Beyer, πιάνο, ο οποίος διακρίθηκε το 2016 στον διεθνή διαγωνισμό «Queen Elisabeth» και συμπεριλήφθηκε τον ίδιο χρόνο μέσα στους πέντε πρώτους Αμερικανούς πιανίστες. Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους τα επιφανέστερα μέλη της υδραίικης κοινωνίας καθώς και πολλοί επισκέπτες που έρχονται ειδικά για αυτή, χάρις στην ποιότητά της αλλά και τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή