Π. Καμμένος: Δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση

Π. Καμμένος: Δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αυξημένη, το τελευταίο διάστημα, τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο στηλίτευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επισκεπτόμενος σήμερα τα πληρώματα επιφυλακής στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο.

«Την τελευταία περίοδο, η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί. Καθημερινώς, έξι με οκτώ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας προκαλούν, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, κάνοντας υπερπτήσεις. Η απάντησή μας είναι άμεση. Κανένα αεροσκάφος δεν μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να αναχαιτίζεται. Το τελευταίο αεροσκάφος που προσγειώνεται είναι ελληνικό, χάρη στο θάρρος και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας» σχολίασε σχετικά.

Παράλληλα κατέστησε σαφές, ότι «η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα. Επιδιώκει την ειρήνη, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία. Είμαστε ισχυροί και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προστατεύσουμε τον εθνικό εναέριο χώρο και την ελληνική ΑΟΖ».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή