Σταθερή εικόνα παρουσίασε η αγορά ομολόγων

Σταθερή εικόνα παρουσίασε η αγορά ομολόγων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αύξηση του επενδυτικού ρίσκου στις διεθνείς αγορές λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών που προκαλεί η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας, δεν δείχνει να επηρεάζει την εγχώρια αγορά κρατικών ομολόγων καθώς παρέμεινε σταθερή η εικόνα του νέου 5ετούς ομολόγου και του 2ετούς κρατικού ομολόγου.

Αντίθετα υποχώρησε η τιμή του 10ετούς ομολόγου και αυξήθηκε η απόδοση. Ειδικότερα το 10ετές ομόλογο εμφάνισε αύξηση της απόδοσης στο 5,43% από 5,405 της χθεσινής μέρας με την σημερινή τιμή να ανέρχεται στα 88,20 λεπτά του ευρώ από 88,40 λεπτά του ευρώ της συνεδρίασης της Τρίτης.

Το 5ετές ομόλογα κατέγραψε τιμή στα 99,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,55%. Το 2ετές κρατικό ομόλογο αποτιμήθηκε στα 102,55 λεπτά με την απόδοση να ανέρχεται στο 3,15%.

Επιδεινώθηκε η εικόνα του spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) στις 501 μ.β. από 494 μ.β. στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή