Στίβος: Τρεις αποκλεισμοί χθες για την Ελλάδα

Στίβος: Τρεις αποκλεισμοί χθες για την Ελλάδα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κατάφεραν οι Ελληνες αθλητές να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν προκρίσεις για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο. Την αγωνιστική σκυτάλη σήμερα παίρνουν οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Γιάννης Κυριαζής και Τατιάνα Γκούσιν. Ο Λυκούργος Τσάκωνας βρέθηκε μακριά από τον καλό εαυτό του στους ημιτελικούς των 200 μ. Με 20.73 πλασαρίστηκε στην 6η θέση της σειράς του και δήλωσε απογοητευμένος από την εμφάνισή του. Αντίθετα, την πρόκριση πήρε ο Ισαάκ Μακουάλα. Ο αθλητής από την Μποτσουάνα βρισκόταν σε καραντίνα, εξαιτίας κρούσματος γαστρεντερίτιδας, αλλά η IAAF έκανε αποδεκτή την ένστασή του και του επέτρεψε να τρέξει μόνος του για να διεκδικήσει την πρόκριση (με χρόνο) για τους προκριματικούς. Εκεί τα κατάφερε και ύστερα από, περίπου, δυόμισι ώρες ξαναέτρεξε την απόσταση και με 20.12 πήρε το «εισιτήριο» ως πρώτος στη σειρά του. Η Λίλη Αλεξούλη αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με την 26η θέση στο μήκος. Είχε δύο άκυρα άλματα και ένα στα 5,94 μ. Η καλύτερη βολή του Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία ήταν στα 70,94.

Mία επίδοση κάτω από τα 23.00 θα επιδιώξει σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη (23.05) προκειμένου να προκριθεί στον τελικό των 200 μ. Τη βολή που θα του επιτρέψει να εισέλθει στους 12 κορυφαίους του κόσμου θα διεκδικήσει (22.35) ο Γιάννης Κυριαζής στον προκριματικό του ακοντισμού. Το όριο είναι 83,00 και ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους ταξίδεψε στο Λονδίνο με 88,01 μ.

Στον προκριματικό του ύψους θα αγωνιστεί η Τατιάνα Γκούσιν. Η αθλήτρια, παρά τα προβλήματα τραυματισμών, έχει ξεπεράσει πέντε φορές από την αρχή του χρόνου το 1,90 μ. Στον τελευταίο της αγώνα, στο βαλκανικό πρωτάθλημα, πέρασε το 1,91 μ. (ατομικό ρεκόρ). Το όριο έχει οριστεί στο 1,94 μ., αλλά ενδέχεται η πρόκριση να κριθεί σε πιο χαμηλό ύψος.

• Ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. μετ’ εμποδίων με χρόνο 48.35.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή