DW: Ενα «θαύμα» χρειάζεται το SPD για να νικήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

DW: Ενα «θαύμα» χρειάζεται το SPD για να νικήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι ενισχυμένοι κατά μια μονάδα σε πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας χρειάζονται ένα θαύμα για να επικρατήσουν έναντι των Χριαστιανοδημοκρατών της Αγκελα Μέρκελ στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Λίγο παραπάνω από ένας μήνας απομένει ακόμη μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, όταν οι γερμανοί πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν το νέο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και να αναδείξουν τον ή την καγκελάριο και την κυβέρνηση της Γερμανίας για την επόμενη τετραετία, σημειώνει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle υπό τον τίτλο «Το SPD χρειάζεται ένα "θαύμα" για να νικήσει».

Το άρθρο επικαλείται μια νέα εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, η οποία ναι μεν εμφανίζει τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ενισχυμένους κατά μία μονάδα στο 23%, ωστόσο το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς υπολείπεται πάρα πολύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU), που διατηρούνται σταθερά εδώ και τέσσερις εβδομάδες σε ποσοστό 40% στις δημοσκοπικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Παρά το εκρηκτικό του ξεκίνημα τα πράγματα για τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD εξελίχθηκαν κάθε άλλο παρά ιδανικά στη συνέχεια. Όπως επισήμανε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο εκδότης και πολιτικός σύμβουλος Μίχαελ Σπρενγκ, «έχει δοθεί η εντύπωση ότι από τότε που είναι πρόεδρος του SPD τον Μάρτιν Σουλτς ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο μια κακοτυχία. (…) Τρεις χαμένες εκλογές για τοπικά κοινοβούλια και τώρα η χαμένη πλειοψηφία στην Κάτω Σαξονία. Αυτός δεν είναι καλός οιωνός για τις ομοσπονδιακές εκλογές, επιβαρύνει τουλάχιστον ψυχολογικά τον προεκλογικό αγώνα του SPD και μπορεί να οδηγήσει και σε αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του».

Πηγή: Deutsche Welle.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή