«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ – Καμμένου

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ – Καμμένου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι η Ελλάδα είναι ορθόδοξο κράτος», είπε σήμερα ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αν τελικά το θέμα της Ορθοδοξίας χωρίζει τελικά τους ΑΝΕΛ από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να φαίνεται αμετακίνητος στη διαφωνία του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Εξηγώντας την έντονη αντίδρασή του τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του, όταν, όμως, γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη μια απάντησης από εμάς τους ΑΝΕΛ που μετέχουμε στην κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε ότι «οι απόψεις αυτές του Προέδρου είναι προσωπικές».

Ακόμη, τόνισε ότι βλέπει μια «προσπάθεια από τη Νέα  Δημοκρατία να το ανεβάσει το θέμα».

Όπως μάλιστα τόνισε «θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με κόκκινες γραμμές τα θέματα της θρησκείας, της πατρίδας, τα εθνικά και της ελεύθερης οικονομίας. Όταν ξεπερνούν τέτοια θέματα (σ.σ. οι δηλώσεις Βούτση) τη συμφωνία που έχουμε κάνει τότε εκφέρουμε δημόσιο λόγο».

Ειδικότερα για τις παρελάσεις είπε ότι «όταν συγκροτήθηκε αυτή η κυβέρνηση έγραφαν τα πρωτοσέλιδα ότι θα καταργηθούν οι παρελάσεις αλλά οι παρελάσεις έχουν ενισχυθεί», απαντώντας εμμέσως στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βούτση ότι «δεν είναι και ό,τι καλύτερο».

Τέλος, σημείωσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μια «έντιμη συμφωνία».

«Η συνεργασία μας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ειλικρινής. Εκεί που έχουμε διαφωνία το συζητάμε μαζί και εκεί που διαφωνούμε δεν προχωρούμε μαζί. Αν αναζητούν λόγο ρήξης στα εθνικά θέματα είναι λάθος της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά μας υπάρχει σεβασμός στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπου διαφωνούμε είμαστε απέναντι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις  καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες – ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή