Οι νεαρές Ινδές διεκδικούν έξοδο τη νύχτα

Οι νεαρές Ινδές διεκδικούν έξοδο τη νύχτα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινές τους φωτογραφίες αναρτούν οι νεαρές Ινδές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντώντας με τον τρόπο αυτόν σε πολιτικό που δήλωσε ότι μία γυναίκα που έπεσε θύμα δίωξης με το αυτοκίνητό της, όταν την κυνήγησαν δύο άνδρες, δεν θα έπρεπε να έχει βγει έξω τη νύχτα.

Η Βαρνίκα Κουντού, η οποία εργάζεται ως DJ στη βόρεια πόλη Τσαντιγκάρ, επέστρεφε σπίτι της όταν δέχθηκε την επίθεση των ανδρών. Ενας από αυτούς ήταν ο Βίκας Μπαράλα, γιος ενός διάσημου πολιτικού του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα. Την Τετάρτη ο Μπαράλα συνελήφθη και, σύμφωνα με την αστυνομία, βαρύνεται με κατηγορίες όπως είναι η παρακολούθηση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η απόπειρα απαγωγής.

Η Κουντού εξηγεί ότι την κυνηγήσανε και προσπάθησαν να την απαγάγουν και ότι δεν έπεσε θύμα βιασμού ούτε βρέθηκε δολοφονημένη σε κάποιο χαντάκι, επειδή η αστυνομία έδρασε άμεσα μετά το απεγνωσμένο τηλεφώνημά της και τη διέσωσε.

Ωστόσο, μετά την ανάρτηση της στο Facebook, όπου διεκτραγωδούσε την περιπέτειά της, ο Ραμβί Μπατί, πολιτικός του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, μιλώντας στο CNN δήλωσε ότι η νεαρή γυναίκα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται έξω από το σπίτι της στις δώδεκα το βράδυ. «Τι έκανε και οδηγούσε τόσο αργά το βράδυ; Η ατμόσφαιρα δεν είναι σωστή. Πρέπει να φροντίζουμε τους εαυτούς μας». Στη συνέχεια δήλωσε στους «Τάιμς της Ινδίας» ότι «οι γονείς οφείλουν να φροντίζουν τα παιδιά τους. Δεν πρέπει να τους επιτρέπουν να τριγυρνούν τη νύχτα. Τα παιδιά πρέπει να επιστρέφουν σπίτια τους. Γιατί να βρίσκονται έξω αργά;».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την κατακραυγή του κοινού και από εκείνη τη στιγμή οι νεαρές γυναίκες άρχισαν να αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις νυχτερινές τους εξόδους, με το hashtag «Δεν είμαι Σταχτοπούτα».

Η εκστρατεία ξεκίνησε από την Ντίβια Σπαντάνα, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου. Η γυναίκα είναι δημοφιλής ηθοποιός στο βόρειο κρατίδιο Καρνατάκα. Στο ευρύ κοινό είναι γνωστή ως Ράμια. «Γιατί οι γυναίκες δεν θα πρέπει να βγαίνουν έξω μετά τα μεσάνυχτα; Ρωτάω ανθρώπους όπως ο κύριος Μπατί που θέλουν να μας επιβάλουν απαγορεύσεις στις ώρες που μπορούμε να παραμένουμε έξω από τα σπίτια μας. Θέλω να τον ρωτήσω ποιος νομίζει ότι είναι για να μπορεί να μας αμφισβητεί; Πρόκειται για σκέψεις που μας γυρνούν χρόνια πίσω». Η νεαρή γυναίκα άρχισε να στέλνει μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp και στην ομάδα που σύστησε εκεί το απόγευμα της Δευτέρας. «Κυρίες μου, πόσο συχνά ακούτε κάτι τόσο οπισθοδρομικό από το στόμα ενός “ηγέτη” που δεν ξέρει και τίποτα καλύτερο; Θα του απαντήσω», ανέφερε στο μήνυμά της. «Αυτή τη φορά μάς λένε πότε μπορούμε και πότε δεν επιτρέπεται να βγούμε έξω από το σπίτι μας και αυτό πρέπει να σταματήσει». Στη συνέχεια, ανάρτησε μία νυχτερινή φωτογραφία της και σύστησε και στις υπόλοιπες γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή