Τουρκία: Περιορίζεται η διακίνηση προϊόντων σε συνοριακό πέρασμα με τη Συρία

Τουρκία: Περιορίζεται η διακίνηση προϊόντων σε συνοριακό πέρασμα με τη Συρία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα περιορίσει τη διακίνηση αγαθών που δεν προορίζονται για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών στο πέρασμα Μπαμπ αλ-Χάουα, στη μεθόριο με τη Συρία, επειδή η συριακή πλευρά τελεί υπό τον έλεγχο μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Μπουλέντ Τουφενκτσί.

Τον περασμένο μήνα, η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια συμμαχία ανταρτών που αποτελείται κυρίως από μαχητές του πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, του Μετώπου Νόσρα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής περιοχής και του μεγαλύτερου μέρους της επαρχίας Ιντλίμπ έπειτα από σφοδρές πολυήμερες μάχες με τον κύριο αντίπαλό της, την Άχραρ αλ-Σαμ.

«Έως ότου ο έλεγχος από αυτή την οργάνωση τερματιστεί, ή μέχρι τουλάχιστον να εξασθενίσει, θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος και επιβράδυνση της διέλευσης όλων των αγαθών εκτός από την ανθρωπιστική βοήθεια και τα τρόφιμα», δήλωσε ο Τουφενκτσί στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Δεν εισάγουμε τίποτε από τη Συρία, μόνο εξάγουμε. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε οποιοδήποτε θέμα με αυτή την έννοια», είπε, και πρόσθεσε πως το θέμα μπορεί να επιλυθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή