Οι θεσμοί δεν ξεχνούν τα Greek Statistics

Οι θεσμοί δεν ξεχνούν τα Greek Statistics

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χωρεί πλέον καμιά αμφιβολία ότι η υπόθεση Γεωργίου θα έχει μέλλον σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με τους δανειστές. Σχεδόν καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, και οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν την υπόθεση, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Η Ευρώπη δεν θα ήθελε με τίποτα να ρισκάρει μια αναβίωση της κρίσης εμπιστοσύνης στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μας γυρίσει πίσω στο σημείο μηδέν, όταν όλα ξεκίνησαν, με αφορμή τα διαβόητα Greek Statistics. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε, στο πλαίσιο του χθεσινού δημοσιεύματος της Die Zeit για την υπόθεση, πως η τράπεζα έχει εμπιστοσύνη στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μετά το 2010 και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της. Ο νοών νοείτω…

Μέδουσες στον Κορινθιακό, πλήγμα σε επιχειρήσεις

Με οικονομική κατάρρευση απειλούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου, εξαιτίας της εμφάνισης υπερπληθυσμού μεδουσών, η οποία έχει ως συνέπεια τη σημαντική μείωση των λουομένων. Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων», ο οποίος ζητεί την παρέμβασή του για να ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από το εν λόγω φαινόμενο.

Μόλις οκτώ εισηγμένες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα

Mόλις οκτώ εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις εισηγμένων έχουν δημοσιευθεί έως σήμερα σε σύνολο 197 εταιρειών, καθώς η τελευταία ημερομηνία δημοσιοποίησης είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2017. Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου η Coca-Cola HBC και ακολουθεί αύριο η Grivalia Properties, ενώ στις 28 Αυγούστου θα δημοσιοποιήσει αποτελέσματα η Motor Oil και στις 31 του ίδιου μήνα τα Ελληνικά Πετρέλαια. Επεται ο Fourlis στις 5 Σεπτεμβρίου και μία μέρα αργότερα η Lamda Development. Στις 7 Σεπτεμβρίου είναι η σειρά της Folli Follie Group και στις 19 Σεπτεμβρίου της Aegean Air.

Στις αγορές ομολόγων επιστρέφει η Εθνική

Την επιστροφή της στις αγορές ομολόγων εξετάζει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η πρόθεση της τράπεζας να επιστρέψει στις αγορές δύο χρόνια μετά την έκδοση καλυμμένου ομολόγου τον Σεπτέμβριο του 2016, έγινε γνωστή από αρμόδια στελέχη του ομίλου κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με επενδυτές τον Ιούλιο, στο πλαίσιο παρουσιάσεων για τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της τράπεζας. «Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει μια έκδοση καλυμμένου ομολόγου ως πρώτο βήμα ανάκτησης της πρόσβασης στις αγορές, πιθανότητα στο δ΄ τρίμηνο του 2017», δήλωσε αρμόδιο στέλεχος της τράπεζας στο Bloomberg.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει και ξελέει»

Ανανδρία, ιδιορρυθμία και ασυνέπεια καταλογίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου (φωτ.) στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «Η δική μου η αίσθηση είναι –απ’ όσα έχω διαβάσει από τον κ. Βαρουφάκη, γιατί διάβαζα την ιστοσελίδα του– ότι έλεγε πολλά πράγματα τα οποία τα “ξέλεγε" μετά. Οπότε, υπάρχει μια ιδιορρυθμία στον κ. Βαρουφάκη. Αλλά, γενικώς, από αυτά που ακούω, νομίζω ότι όταν κάποιος στρέφεται ενάντια κάποιου ο οποίος τού είχε μεγάλη εμπιστοσύνη, θεωρώ ότι αυτό είναι άνανδρη πράξη», απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου, όταν στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα αναφέρει στο επίμαχο βιβλίο του ο τέως υπουργός Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομίας δεν παρέλειψε να υποβαθμίσει το εν λόγω βιβλίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η δική μου η αίσθηση απ’ ό,τι βλέπω και απ’ ό,τι ακούω. Δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη και δεν ξέρω αν θα το διαβάσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή