Λονδίνο: Δέκα τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε βιτρίνα καταστήματος

Λονδίνο: Δέκα τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε βιτρίνα καταστήματος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διώροφο λεωφορείο έπεσε σήμερα το πρωί στην πρόσοψη ενός καταστήματος πώλησης κουζινών στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασθενοφόρων.

«Ο οδηγός διακομίστηκε σε νοσοκομείο του νότιου Λονδίνου ενώ πολλοί επιβάτες έλαβαν ιατρική βοήθεια επιτόπου από τα πληρώματα των ασθενοφόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Λονδίνο: Δέκα τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε βιτρίνα καταστήματος-1

Δύο επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στον πάνω όροφο του λονδρέζικου λεωφορείου με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες στα μέσα του πρωινού, διευκρινίζεται στην αστυνομική ανακοίνωση. Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων ανέφεραν από την πλευρά τους ότι παρείχαν ιατρική φροντίδα σε δέκα ανθρώπους, τρεις από τους οποίους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Λονδίνο: Δέκα τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε βιτρίνα καταστήματος-2

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 06:55 (08:55 ώρα Ελλάδας) στο Λάβεντερ Χιλ, έναν δρόμο με πυκνή κυκλοφορία της περιοχής Μπάτερσι. Το λεωφορείο κατέστρεψε εν μέρει την πρόσοψη του καταστήματος και έσπασε τη βιτρίνα.

Λονδίνο: Δέκα τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε βιτρίνα καταστήματος-3

«Είδα το λεωφορείο να παρεκκλίνει από την πορεία του», δήλωσε ο Άντριου Μάθιους, ένας 34χρονος επιβάτης που βρισκόταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου. «Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και είδα τη σκεπή του καταστήματος να διαπερνά την πάνω αριστερή πλευρά του λεωφορείου», συνέχισε, μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA).

Λονδίνο: Δέκα τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε βιτρίνα καταστήματος-4

«Όταν σταμάτησε το λεωφορείο, ακούστηκαν ουρλιαχτά, κραυγές. Είδα μια γυναίκα σφηνωμένη εμπρός δεξιά. Καλούσε σε βοήθεια, υπήρχε πολύ αίμα», πρόσθεσε.

Η Έιμι Μούλινεξ, μια 40χρονη νοσοκόμα που επέβαινε επίσης στο λεωφορείο, είπε στο PA πως μίλησε με τον οδηγό μετά τη σύγκρουση: «είπε πως έχασε τις αισθήσεις του προτού το λεωφορείο πέσει πάνω στο κατάστημα».

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή