Παστιτσάκια και αμυγδαλωτά στου Τζιώτη

Παστιτσάκια και αμυγδαλωτά στου Τζιώτη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ανδριώτες είναι γλυκατζήδες και το περηφανεύονται. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη ποικιλία γλυκών, μεταξύ άλλων και τα ονομαστά ανδριώτικα αμυγδαλωτά. Στην τελευταία μου επίσκεψη στο νησί δοκίμασα τα αμυγδαλωτά της οικογένειας Τζιώτη, που τα ζυμώνει στο ζαχαροπλαστείο της στο Κόρθι από το 1978.

Βέροι Κορθιανοί, η Θεοδώρα και ο Κωνσταντίνος μεταλαμπαδεύουν αυτούσιες τις παραδοσιακές συνταγές στα παιδιά τους Αντώνη και Κατερίνα, που εξακολουθούν στο πρόσφατα ανακαινισμένο ζαχαροπλαστείο με τη συνδρομή των γονιών να παράγουν πρώτης τάξης ζουμερά αμυγδαλωτά – κατόπιν παραγγελίας, και χωρίς ζάχαρη άχνη– όπως επίσης και τα μοναδικά ανδριώτικα παστιτσάκια.

Στην ουσία πρόκειται για τους γνωστούς μας εργολάβους, χωρίς όμως γέμιση, με γεύση απίθανα αμυγδαλένια. Αυτό το ψημένο αμυγδαλωτό, που γίνεται με ζυμάρι από ασπράδια, ζάχαρη και αμύγδαλα ελληνικά – κι ένα μικρό ποσοστό από ανδριώτικα–, είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του Τζιώτη. Φτιάχνει επίσης πολύ καλή σουμάδα, παστέλι με ντόπιο μέλι θυμαρίσιο και καλτσούνια.

Αμυγδαλωτά Τζιώτη,

Όρμος Κορθίου, Άνδρος,

Τ/22820-61.125

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή