Μαναβική από το Μπακάλικο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παραδοσιακό Μπακάλικο του Γιάννη Βογιατζιδάκη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Βραβευμένο από τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» για το εύρος και την ποιότητα των προϊόντων του αλλά και για το ηθικό εμπόριο που πρεσβεύει, εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο να ικανοποιεί τους πελάτες του.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λοιπόν, αφιέρωσε 25 τ.μ. από το παντοπωλείο της Ηλιούπολης σε φρούτα και μαναβική. «Θέλησα να αξιοποιήσω τις επαφές που είχα με αξιόλογους παραγωγούς που καλλιεργούν καλά προϊόντα και είδα ότι οι πελάτες μου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι».

Μαναβική από το Μπακάλικο-1

Ο Γιάννης βάζει στο μαγαζί του πάντα προϊόντα εποχής, κάποια βιολογικά, όπως του Ρεθυμνιώτη Τσαγκαράκη και του Λασιθιώτη Καλατζάκη. Φέρνει συμβατικές φράουλες από τα Χανιά και βιολογικές από την Καραμάνου από το Ναύπλιο, από το Πόρτο Χέλι βερίκοκα Διαμαντοπούλου και τα πιο νόστιμα κεράσια, που όπως λέει είναι του Ροδοχωρίου!

Από τέλη Μαΐου και για όλο το καλοκαίρι βρίσκουμε κρητικά ολόγλυκα καρπούζια και πεπόνια Ρεθύμνου. Για τις σαλάτες προτείνει κέιλ βιολογικό Αργολίδας, ντομάτες Μαραθώνα του μερακλή φίλου του Βαγγέλη Αβατζά, αγγουράκια, ντοματίνια και βλίτα Ρεθύμνου. «Του Μυτιληνιού Κοξάρη οι πατάτες από τον Μεσότοπο είναι πεντανόστιμες. Είναι, βλέπεις, από ηφαιστειογενή εδάφη», τονίζει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή