Η Τζέιν Μάνσφιλντ, ηθοποιός και σύμβολο του σεξ, ποζάρει σε πισίνα περιβαλλόμενη από μικρά ομοιώματά της, με μπικίνι, όπως και το πρότυπο. Η εικόνα παραπέμπει σε σκηνή της λαμπρής παράδοσης των αμερικανικών μιούζικαλ, όπου η σταρ-βεντέτα συνοδεύεται από αρμονικά τοποθετημένες στάρλετ και χορεύτριες. Η Τζέιν ήταν ένα από τα πλέον προβεβλημένα αστέρια του Χόλιγουντ στην εποχή της. Δυστυχώς, όμως, ο βίος της δεν ήταν μακρός για να τον απολαύσει μέχρι τρυγός. Πέθανε το 1967, στα 34 της χρόνια.

Το 1962, ο σύζυγός της, ο «Μίστερ Αμέρικα» Μίκι Χάργκιτεϊ, εγκαταλείφθηκε από τη σεξοβόμβα, αντικατασταθείς από τον Ιταλό Ενρίκο Μπόμπα. Μετά όμως έσκασε η βόμβα, όταν η Τζέιν γύρισε στον Μίκι δηλώνοντας: «Μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να αλλάζει γνώμες. Και εγώ είμαι γυναίκα». 

Προηγουμένως, το 1960, όταν γύριζε στην Ελλάδα την ταινία «Συνέβη στην Αθήνα», μ’ εκείνο το αξέχαστο ομότιτλο τραγούδι του Χατζιδάκι, η Τζέιν Μάνσφιλντ, σκίζοντας όλες τις σταρ με διαφορά στήθους, τάραξε τους εφηβικούς μας ύπνους. Αλλά αυτή το έπαιζε κουλτούρα και φωτογραφήθηκε με τον γηραιό Χριστόφορο Νέζερ. ■

Περιοδικό "Κ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ