Ελπίδα των ΗΠΑ να «λυθεί» η κρίση με τη Β. Κορέα «δια της διπλωματικής οδού»

Ελπίδα των ΗΠΑ να «λυθεί» η κρίση με τη Β. Κορέα «δια της διπλωματικής οδού»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι η κρίση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να λυθεί δια της διπλωματικής οδού, εξέφρασε σήμερα σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, ο εκπρόσωπος του υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ James Mattis. 

Σε συνέχεια της εμπρηστικής ρητορικής των τελευταίων ημερών και από τις δύο χώρες, ο κ. Mattis δήλωσε ότι ένας πόλεμος θα ήταν «κατασττροφικός» και ότι η διπλωματία κερδίζει έδαφος. 

Ωστόσο, την Πέμπτη η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι το σχέδιο της επίθεσης τεσσάρων πυραύλων στην αμερικανικής επιικράτειας νήσο Γκουάμ τελειοποιείται.

Νεότερες πληροφορίες του Γραφείου Εσωτερικής Ασφάλειας της νήσου καθιστούν σαφές ότι στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος μόλις 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους,  

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Νέο αυστηρό μήνυμα Τραμπ

Νέο αυστηρό μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα έστειλε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγιάνγκ, η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως θα ήταν καλύτερο για την Πιονγιάνγκ να «μαζευτεί», αλλιώς θα βρεθεί σε δύσκολη θέση «όπως λίγα έθνη στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές, «ίσως και να μην ήταν όσο σκληρή θα έπρεπε».

«Το κάνουν αυτό στη χώρα μας εδώ και πολύ καιρό, για πολλά χρόνια. Και είναι καιρός κάποιος να ορθώσει το ανάστημά του για τον λαό αυτής της χώρας και για τους λαούς άλλων χωρών», είπε

Όπως συμπλήρωσε, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να «ανησυχήσει πολύ», σε περίπτωση που «έκανε οτιδήποτε ενάντια στις ΗΠΑ», Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρώτη επιλογή, είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή