Ποδόσφαιρο: «Επεσαν» κεφάλια στη διαιτησία

Ποδόσφαιρο: «Επεσαν» κεφάλια στη διαιτησία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία από τις μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις πινάκων που έχουν γίνει ποτέ έκανε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας των Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, αφήνοντας εκτός τους μισούς διαιτητές της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή τους 16 από τους συνολικά 32. Ο πίνακας μειώθηκε αφού τα νέα πρόσωπα που μπήκαν είναι μόλις οκτώ.

Θα μπορούσαμε να ομαδοποιήσουμε τους διαιτητές που βγήκαν από τους πίνακές σε τρεις κατηγορίες. Στους επονομαζόμενους «κομμένους», οι οποίοι παρότι ήταν στον πίνακα δεν διαιτήτευσαν κανέναν αγώνα κατά την περυσινή περίοδο, σε αυτούς που απέτυχαν να περάσουν τα αγωνιστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και σε αυτούς που κρίθηκαν ακατάλληλοι για τη συνέχεια.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Παππάς, Σπάθας, Δημητρόπουλος και Γιάχος. Οι τρεις τελευταίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την ποινική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Γιάχος, επιπροσθέτως, δεν κατάφερε να περάσει τα αγωνιστικά τεστ.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Δελφάκης, Λαμπρόπουλος και Τίκας. Αντιθέτως, ο Γκράνας, ο οποίος επίσης δεν κατάφερε να περάσει τα τεστ, διατηρήθηκε στον πίνακα με την προϋπόθεση ότι θα τα καταφέρει στη δεύτερη ευκαιρία που θα του δοθεί.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι Κύζας, Μήτσιος, Φουκάκης, Πουλημάς, Σελίμος, Κιοτζένης, Φωτιάδης, Γιαννουλάκης και Βοσκάκης, ο οποίοι είτε είχαν προκαλέσει αρνητικά σχόλια με τις αποφάσεις τους, όπως ο Κύζας στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, είτε κρίθηκε από την ΚΕΔ ότι δεν έπρεπε να συνεχίσουν. Τα νέα ονόματα στον πίνακα διαιτητών είναι οι Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Αρτας), Τζήλος (Λάρισας), Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Σκουλάς (Θεσσαλίας), Σέζος (Κιλκίς), Τσαμούρης (Πειραιά), Τζοβάρας, (Φθιώτιδας) και Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Οι δύο πρώτοι ήταν και παλαιότερα στον πίνακα, όμως είχαν υποβιβαστεί.

Πολλές αλλαγές έγιναν και στον πίνακα βοηθών διαιτητών, από τους οποίους τέθηκαν εκτός πρόσωπα που προκάλεσαν αρνητικά σχόλια με τις αποφάσεις τους όπως οι Γεωργαράκος, Δόσης, Βερρής, Κούρεντας κ.ά.

Ωστόσο, εκεί όπου οι επιλογές έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό είναι στον πίνακα παρατηρητών της κατηγορίας από τον οποίο έφυγαν όλα τα μέλη της ΚΕΔ της «περιόδου Γκιρτζίκη» στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα οι Γενναίος Σωμαρακάκης, Γκρούτσης και Νταμπώσης. Επίσης εκτός πινάκων έμεινε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ Χρ. Ζωγράφος. Από τα νέα πρόσωπα στο πίνακα παρατηρητών ξεχωρίζει το όνομα του Τ. Κάκου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης έκανε στον Σπορ FM την ακόλουθη δήλωση: «Μιλάμε για μια νέα σελίδα στην ελληνική διαιτησία. Ο νέος τρόπος λειτουργίας δείχνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι νέες αρχές, αυτές που πρεσβεύουμε». Ο κ. Βασιλειάδης εμφανίστηκε θετικός στην εισαγωγή του video assistant referee στο πρωτάθλημα.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης έξι διαιτητών σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή