Νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κορυφαίο επενδυτικό προορισμό για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων πολυτελείας αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια η Αθήνα προσελκύοντας αμερικανικά, γαλλικά, αραβικά, τουρκικά αλλά και εγχώρια κεφάλαια.

Αναλυτικά, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης από την Αpollo Investment Hold Co., θυγατρική εταιρεία της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, στην οποία συμμετέχουν ο τουρκικός όμιλος Dogus, οι κρατικοί επενδυτικοί βραχίονες του Κουβέιτ και του Αμπου Ντάμπι και με μικρότερα ποσοστά άλλες ξένες εταιρείες. Παράλληλα, η Home Holdings Συμμετοχών (στην οποία συμμετέχουν η TEMEΣ Α.Ε. –ιδιοκτήτρια της Costa Navarino– και η D Marine, θυγατρική του ομίλου Dogus), ως νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Hilton Aθηνών, σχεδιάζει το επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχειακό συγκροτήματος. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Eurobank η διαδικασία πώλησης του King George στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο λειτουργεί η Λάμψα Α.Ε., ιδιοκτήτρια της «Μεγάλης Βρεταννίας». To Mετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προκήρυξε διαγωνισμό για την ενοικίαση του πρώην La Mirage στην πλατεία Ομονοίας.

Στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ενοικίαση κτιρίου, προς ξενοδοχειακή χρήση, στις οδούς Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 που ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του «Ηνίοχος» στην οδό Βερανζέρου. Ξενοδοχειακή χρήση έχει λάβει και κτίριο στην οδό Φιλελλήνων 30-32, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΜΑΜΑΛΕΜΑ Α.Ε. O ΕΦΚΑ ετοιμάζει διαγωνισμό για την ενοικίαση του πρώην Esperia Palace στην οδό Σταδίου. Η Sygrou 115 A.E., η οποία ελέγχεται από την αμερικανική Hines, είναι η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρώην Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού, στο οποίο θα υλοποιηθεί επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του. Υπό το σήμα της αμερικανικής αλυσίδας Marriott θα λειτουργήσει από το 2018 το Metropolitan, ιδιοκτησίας του ομίλου Χανδρή, που βρίσκεται, επίσης, στη λεωφόρου Συγγρού. To Tαμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων έχει αποφασίσει την ενοικίαση σε ξένο όμιλο του πρώην «Κάνιγγος 21» στην ομώνυμη πλατεία. Eπί της Μητροπόλεως θα λειτουργήσει ξενοδοχείο ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ενώ επί της Πατησίων σχεδιάζει τη δημιουργία νέας μονάδας –πιθανότατα με ξενοδοχειακό σήμα της Accor– η γαλλική Boisse Finances. Επίσης, υπό το σήμα της Coco-Mat θα λειτουργήσει ένα νέο ξενοδοχείο κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πρόσφατα, λειτούργησε από την Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ το ξενοδοχείο Κubic επί της Αγ. Κωνσταντίνου, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο. Επίσης, στη λεωφόρο Συγγρού άνοιξαν δύο ξενοδοχεία, το Athens Avenue και το Αthenaeum Grand Hotel. Στις ξενοδοχειακές αφίξεις του 2016 αξίζει να αναφερθούν το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, το Electra Metropolis στη Μητροπόλεως, το Athens Tiare στην Ομόνοια, το Lozenge Hotel στο Κολωνάκι και το Somewhere Vouliagmeni στη Βουλιαγμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή