ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώληση των «κόκκινων» δανείων της Euromedica

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ο ΔΗΚΤΗΣ

Συντονίζουν τη δράση τους για την πώληση δανειακών απαιτήσεων μεγάλων ομίλων οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να πετύχουν τον στόχο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέθεσαν στην Deutsche Bank Λονδίνου να διερευνήσει το ενδιαφέρον για την πώληση δανείων της Euromedica, ονομαστικής αξίας περίπου 400 εκατ. ευρώ και, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει, να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού πώλησης. Στο τέλος του 2016, το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων της Euromedica ανερχόταν στα 354,7 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορία κ.ά. ανερχόταν σε 416,5 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, όπως θυγατρικές (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης), συμμετοχές, ακίνητα και απαιτήσεις έναντι κυρίως του Δημοσίου, είναι ενεχυριασμένο έναντι αυτών των απαιτήσεων.

Αντιδρούν στην αξιολόγηση οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ

Και οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εφοριακοί και τελωνειακοί, αντιδρούν στην αξιολόγηση. Μάλιστα, η ομοσπονδία των εφοριακών επέστρεψε το σχέδιο της αξιολόγησης ως απαράδεκτο. Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη της να μην υπογράψουν τα έντυπα καταλληλότητας και να απόσχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν ότι προκηρύσσουν αποχή για τη διαδικασία της εφάπαξ αξιολόγησης και της κατάταξης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στα περιγράμματα θέσεων εργασίας, ελέγχου καταλληλότητας και επάρκειας.

Κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τουρισμό δίνει η Κύπρος

Νέες, ουσιαστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Κύπρος για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τουρισμό. Ετσι, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένεται η κυπριακή κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει κίνητρα για την κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων. Η απόφαση θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διατηρήσουν τον αυξημένο συντελεστή δόμησης, αν εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος προχωρήσουν στην κατεδάφιση της παλιάς οικοδομής και δρομολογήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέας ανάπτυξης.

320.000 ή 230.000 νέες θέσεις εργασίας;

Την προηγούμενη Τετάρτη, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι μέσα στο 2017 έχουν δημιουργηθεί 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Χθες ήταν η σειρά της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου να επισκεφθεί την ΕΡΤ και να δηλώσει ότι οι νέες θέσεις εργασίας είναι 230.000. Καθώς μέσα σε λιγότερο από οκτώ ημέρες δεν είναι δυνατόν να χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας, θα πρέπει είτε τα στελέχη του υπουργείου να συμφωνήσουν στα επίσημα και κυρίως στα ορθά στοιχεία είτε να περιορίσουν τις επισκέψεις στο ραδιομέγαρο...

«Ελάτε να πάρετε πίσω τα δικαιολογητικά σας»

Στη διαδικασία προσλήψεων, συνήθως, ζητείται από τους υποψηφίους να προσκομίσουν δικαιολογητικά. Υπάρχει, όμως, και μία περίπτωση στην οποία οι υποψήφιοι καλούνται να πάρουν πίσω τα δικαιολογητικά που υπέβαλαν. Ο λόγος για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης βοηθού νομικού συμβούλου στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ). Η εν λόγω πρόσκληση είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιουλίου 2017. Ωστόσο, εν αγνοία της ΕΑΑΔΗΣΥ, η κυβέρνηση κατέθεσε στις 28 Ιουλίου τροπολογία που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της θέσης βοηθού νομικού συμβούλου. Η ΕΑΑΔΗΣΥ δημοσιοποίησε τη διαφωνία της για την εν λόγω τροπολογία, η οποία πάντως υπερψηφίστηκε. Αναγκαστικά, η Αρχή, λοιπόν, ανακάλεσε με ανακοίνωσή της στις 9 Αυγούστου την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του βοηθού νομικού συμβούλου και καλεί όσους είχαν υποβάλει δικαιολογητικά να τα παραλάβουν, αν το επιθυμούν.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ