Ανησυχία για τους εμπρησμούς Ι.Χ.

Ανησυχία για τους εμπρησμούς Ι.Χ.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Ανησυχία έχει προκαλέσει σε κατοίκους τόσο του κέντρου της Πάτρας, όσο και συνοικιών η δράση εμπρηστή ή εμπρηστών, που μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ημερών έχουν κάψει τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η ανησυχία των κατοίκων δεν έχει να κάνει μόνο με την καταστροφή του αυτοκινήτου ή του δικύκλου, και την οικονομική ζημία που συνεπάγεται, αλλά και με το γεγονός ότι η φωτιά μπορεί εύκολα να επεκταθεί τόσο σε διπλανά οχήματα, όσο και σε κατοικίες.

Και τούτο διότι, όπως έχει καταγραφεί μέχρι τώρα, ο δράστης ή οι δράστες δεν διστάζουν να βάζουν φωτιά σε οχήματα που είναι σταθμευμένα σε πιλοτές πολυκατοικιών ή σε γκαράζ μονοκατοικιών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν σε περίπτωση επέκτασης.

Οι εμπρησμοί των αυτοκινήτων και των δικύκλων ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής από την ευρύτερη περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, όπου παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας δεν εντοπίστηκε κάποιος ύποπτος.

Τις επόμενες ημέρες καταγράφηκαν νέοι εμπρησμοί, τόσο στην προαναφερόμενη περιοχή όσο και σε συνοικίες του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας.

Στοιχεία και καταθέσεις

Οσον αφορά τις έρευνες που πραγματοποιούν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής με τη βοήθεια αστυνομικών, αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς όμως μέχρι αργά χθες το βράδυ να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν συλλέξει στοιχεία από τα σημεία των εμπρησμών, τα οποία μπορεί να τους βοηθήσουν ώστε να φθάσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Παράλληλα, έχουν πάρει καταθέσεις από άτομα που πιθανόν να αντελήφθησαν κάτι ύποπτο πριν ή μετά τους εμπρησμούς, όπως και με τι μέσο απομακρύνθηκαν από τα σημεία των εμπρησμών.

Επίσης, οι αξιωματικοί προσπαθούν να συλλέξουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, μήπως κάποια από αυτές έχει καταγράψει ύποπτες κινήσεις.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στις περιοχές που σημειώθηκαν οι εμπρησμοί, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης.

Οσον αφορά το κίνητρο του δράστη ή των δραστών, οι αξιωματικοί που ερευνούν τις υποθέσεις προσπαθούν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, θέλοντας έτσι να κινηθούν σε έναν συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων. Ομως, ο τρόπος δράσης καθώς και η επιλογή των σημείων δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Αν και αρχικά θεωρούσαν πως ο δράστης ή οι δράστες μπορεί να διέμεναν στην ευρύτερη των Υψηλών Αλωνίων, οι νέοι εμπρησμοί σε συνοικίες προκάλεσαν προβληματισμό.

Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών έχουν γίνει και προσαγωγές ατόμων, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάποιος ύποπτος. Πάντως, οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν αποκλείουν την πιθανότητα να μην έχουν γίνει όλοι οι εμπρησμοί από το ίδιο ή τα ίδια άτομα, αλλά να πρόκειται για διαφορετικές ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή