Ρέθυμνο, ένα μουσείο αφηγείται

Ρέθυμνο, ένα μουσείο αφηγείται

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η έμφαση που δίνεται στην αισθητική διάσταση της οπτικής επικοινωνίας μέσα από την έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στο Ρέθυμνο. Είναι η έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης με τίτλο «Η ιστορία του μουσείου μέσα από το επικοινωνιακό υλικό του», που παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών και Εργαστήρια Βυζαντινής Παράδοσης, στο Ρέθυμνο (Εθν. Αντιστάσεως 82). Η έκθεση, με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυση του μουσείου, παρακολουθεί την πλούσια εκθεσιακή δραστηριότητα του ιδρύματος με τις 140 εκθέσεις από το 1992. Αφίσες και μπάνερ συγκροτούν έναν κόσμο που είναι χρήσιμος για την ανάγνωση μιας διαδρομής στον χώρο της τέχνης, αλλά παράλληλα συγκεντρώνουν ένα υλικό πολύτιμο για την προσέγγιση της πολλαπλής εφαρμογής της γραφιστικής τέχνης.

Καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του υλικού έχει η συνεργασία του γραφίστα Βαγγέλη Παπιομύτογλου, καθώς και του Νίκου Καραμπάση, που επί σειρά ετών είναι σταθεροί συνεργάτες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Ενδιαφέρων είναι και ο διάλογος με την ατμόσφαιρα του Κέντρου Τεχνών και Εργαστήρια Βυζαντινής Παράδοσης, που στεγάζεται σε βενετσιάνικο αρχοντικό στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σε γειτνίαση με μνημεία όπως το οθωμανικό τέμενος, το παρεκκλήσι και η αίθουσα της Μονής Αγίου Φραγκίσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή