Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα μετά την προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα της αξιολόγησης μέσω ανάρτησης του στην σελίδα του στο facebook, η ΝΔ «σηκώνει» εκ νέου το θέμα με μία καυστική ανακοίνωση, προκαλώντας την απάντηση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Η Κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πειραιώς, υπογραμμίζοντας τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την περίοδο που ήταν ήδη αρμόδιος υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οπως σημειώνει αναλυτικά:

«Οι προθεσμίες, που οι ίδιοι έβαλαν, έχουν παρέλθει και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε. Η Κυβέρνηση σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς και, τώρα, πελαγοδρομεί χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρες θέσεις. Από τη θέση του Υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική πρόταση για πάγιο σύστημα αξιολόγησης που περιελάμβανε:

      – Σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα

      – Αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου

      – Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας

      – Επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή

     – Θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί  να ολοκληρώσει ούτε καν αυτά που η ίδια τώρα εξαγγέλλει.Δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση, που βελτιώνει το Κράτος και υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία».

«Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός»

«Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη Δημόσια Διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός», απαντά, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Προφανώς τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται σε άλλη χώρα. Διαφορετικά, αποκρύπτουν σκοπίμως όλα αυτά που η Κυβέρνηση νομοθέτησε τους τελευταίους μήνες και εκείνοι σωρηδόν καταψήφιζαν. Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε σήμερα να δηλώσει ότι «έχει ξεκάθαρες θέσεις» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αυτές δηλαδή που έκανε πράξη ο σημερινός Πρόεδρος της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός των απολύσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει ακόμη και προσθέτει:

«Μάλιστα, “αυτή η πρόταση θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”, όπως μας πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση, μην επιτρέποντας περιθώρια για παρερμηνείες. Χαιρόμαστε που, παρά τις προσπάθειες αναβάπτισής του σε «μεταρρυθμιστή», ο κ. Μητσοτάκης με παρρησία ομολογεί ότι θα επαναλάβει το ίδιο «μεταρρυθμιστικό» του έργο, δηλαδή τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και τόσα άλλα, με μοναδικό γνώμονα την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της».

«Ματαιοπονεί, γιατί και ο ελληνικός λαός θυμάται και η Δημόσια Διοίκηση θα αναβαθμιστεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει πράξη, μετά φυσικά και την απολύτως αναγκαία διορθωτική θεσμοθέτηση κανόνων αξιοκρατίας, δικαίου και διαφάνειας που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, καθώς αποτελεί και θα αποτελεί:

– ένα από τα μέτρα αποδοτικότητας και ένα κίνητρο βελτίωσης,

– μια διαδικασία ιδιαίτερα χρήσιμη για τη βελτίωση της επαγγελματικής διαδρομής και σταδιοδρομίας των υπαλλήλων,

– και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη Δημόσια Διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός», καταλήγει το υπουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή