Κατά χιλιάδες αναχωρούν οι εκδρομείς

Κατά χιλιάδες αναχωρούν οι εκδρομείς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο καιρός να μη λαμβάνει χαρακτηριστικά συμμάχου και το ημερολόγιο να τοποθετεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο ημέρα Τρίτη, ωστόσο δεν φαίνεται οι εκδρομείς να έχουν πτοηθεί ιδιαίτερα. Αυτές τις ημέρες παρατηρείται μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να αψηφούν τις προβλέψεις για πτώση θερμοκρασίας και βροχές. Η κατάσταση πέριξ του λιμανιού του Πειραιά είναι από χθες ασφυκτική, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις αναμένεται να εξυπηρετήσει μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής 100.000 ταξιδιώτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, τα αεροδρόμια αλλά και τους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Η κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υπολογίζεται ότι είναι ενισχυμένη κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων ήταν μέχρι χθες πολύ περιορισμένη ιδιαίτερα για τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και για το υπόλοιπο Αιγαίο. Ο Δεκαπενταύγουστος όμως βρίσκει το λιμάνι του Πειραιά με έργα κατασκευής του τραμ, που καθιστούν την είσοδο στην πόλη υπόθεση για γερά νεύρα και υπομονή. Με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά την οδική πρόσβαση στο λιμάνι, λόγω των έργων στο οδόστρωμα, το λιμενικό συνιστά στους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από τον απόπλου στον Πειραιά. Χθες πραγματοποιήθηκαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου συνολικά 51 δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ την Πέμπτη αναχώρησαν μόνο από τον Πειραιά 23.760 άτομα.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου από χθες έως και την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 3.625 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις). Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (624), ενώ 607 είναι προγραμματισμένες για σήμερα, 610 για αύριο, 608 για τη Δευτέρα, 594 για τον Δεκαπενταύγουστο και 582 για την Τετάρτη. Εκτακτα δρομολόγια πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ προκειμένου να ανταποκριθούν στην ενισχυμένη ζήτηση. Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (14/8) έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων των 45.000 επιβατών.

Μοναδικό μέσο το οποίο δεν φαίνεται να προτιμούν οι εκδρομείς είναι το τρένο, όπως συμβαίνει παραδοσιακά κάθε Αύγουστο. Οι πληρότητες στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μη χρειάζεται να ενισχύσει τη χωρητικότητα των συρμών της. Η επιβατική κίνηση μάλιστα είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς η πλειονότητα των μετακινούμενων επιλέγει παραθαλάσσιους και κυρίως νησιωτικούς προορισμούς.

Πτώση θερμοκρασίας

Οσον αφορά τον καιρό, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, οπότε δυνατός βορειοδυτικός άνεμος από το Ιόνιο και τα δυτικά της χώρας θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας. Το θερμόμετρο θα πέσει και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από αύριο, ενώ αναμένονται βροχές, ακόμα και καταιγίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή