Κλιμακώνει τη δράση του ο εμπρηστής στην Πάτρα

Κλιμακώνει τη δράση του ο εμπρηστής στην Πάτρα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Συνέχισε και τα ξημερώματα της Παρασκευής τη δράση του στην Πάτρα ο άγνωστος εμπρηστής που βάζει φωτιές σε οχήματα και δίκυκλα, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας για τον εντοπισμό του παρέμεναν άκαρπες μέχρι και χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Πυροσβεστική και Αστυνομία κατέγραψαν τα ξημερώματα της Παρασκευής μία απόπειρα εμπρησμού και δύο εμπρησμούς.

Ειδικότερα, περίπου στη 01.00 τα ξημερώματα, ένας άνδρας προσπάθησε, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, να βάλει φωτιά σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή των Ταμπαχάνων. Ο άνδρας έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι περιέγραψαν στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες τα χαρακτηριστικά του δράστη, ενώ οι τελευταίοι ερεύνησαν τον χώρο, ώστε να βρουν στοιχεία.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, σημειώθηκαν δύο ακόμα εμπρησμοί. Στόχος του δράστη ή των δραστών ήταν δύο δίκυκλα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτή πολυκατοικίας κοντά στην ευρύτερη περιοχή των

Υψηλών Αλωνίων, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι εμπρησμοί. Μόλις οι ένοικοι της πολυκατοικίας αντελήφθησαν τη φωτιά επικράτησε ανησυχία, διότι ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος επέκτασης τόσο σε διπλανά οχήματα, όσο και σε διαμερίσματα.

Ομως ήταν άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που πρόλαβε να σβήσει τις φωτιές, πριν επεκταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος διπλός εμπρησμός έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση. Και τούτο διότι εκτιμούν ότι αν πίσω από τρεις τελευταίες περιπτώσεις βρίσκεται το ίδιο άτομο, τότε πήρε μεγάλο ρίσκο, αφού γνώριζε πως μετά την απόπειρα εμπρησμού, υπήρχε κινητοποίηση της αστυνομίας για τη σύλληψή του. Πάντως, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δρουν περισσότερα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έχουν ήδη καταγραφεί 13 εμπρησμοί και απόπειρες εμπρησμών, ενώ, όπως όλα δείχνουν, όσο παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες ή ο δράστης, τόσο θα σημειώνονται και νέοι εμπρησμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή