ΗΠΑ: Το Οβάλ Γραφείο του προέδρου είναι πάντα γεμάτο με κόσμο

ΗΠΑ: Το Οβάλ Γραφείο του προέδρου είναι πάντα γεμάτο με κόσμο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης συνέντευξης Τύπου μέσα σε ένα απόγευμα την περασμένη Πέμπτη, η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Τραμπ τού έδειξε σημείωμα με το οποίο τον ενημέρωνε ότι έπρεπε να τελειώνει σύντομα. «Μία ακόμη ερώτηση», έγραφε το σημείωμα. Ο πρόεδρος είτε δεν το είδε είτε επέλεξε να το αγνοήσει, γιατί συνέχισε να απαντά σε ερωτήσεις για άλλα 20 λεπτά.

Η επικοινωνία του Τραμπ με τους ανθρώπους, δημοσιογράφους συμβούλους, φίλους, ακόμα και εχθρούς, είναι η ζωή του.

Σταθμός τρένου

Το Οβάλ Γραφείο του δείχνει σαν ένας γεμάτος σταθμός τρένου με ανθρώπους να μπαίνουν και να βγαίνουν, να ανταλλάσσουν απόψεις και να προσπαθούν να εκμαιεύσουν τη γνώμη του προέδρου σε ένα ζήτημα που πιέζει ή να συζητήσουν κάτι που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ του αρέσει πολύ να παρακολουθεί τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Είναι σαφές ότι προτιμά τις συζητήσεις με τον μικρό αριθμό δημοσιογράφων που τον ακολουθούν και οι οποίες δεν έχουν την επισημότητα που χαρακτηρίζει τις συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο, τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, στρατηγός Τζον Κέλι, εργάζεται για να επιβάλει τάξη στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής ενός πιο συγκεκριμένου μηνύματος από την κυβέρνηση, αλλά και να περιορισθεί η πρόσβαση στον πρόεδρο. Αλλά δύο πράγματα που προφανώς ο Κέλι δεν ήταν σε θέση να βάλει σε τάξη προχθές, ήταν το τι θα έλεγε ο Τραμπ και για πόση ώρα θα μιλούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή