Το «χρυσωρυχείο» Πρέμιερ Λιγκ στη σέντρα

Το «χρυσωρυχείο» Πρέμιερ Λιγκ στη σέντρα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χθεσινό ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ στον αγώνα της Λέστερ με την Αρσεναλ σηματοδοτεί την 26η σεζόν του πρωταθλήματος που έχει γιγαντωθεί όσο κανένα άλλο, από τη στιγμή που το 1991 οι αγγλικές ομάδες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους δημιουργώντας μια λίγκα αστέρων με τεράστια έσοδα, εντυπωσιακή προβολή και αυξημένο παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σε σχέση με την περσινή περίοδο, όπου στο Νησί συνέρρευσαν μέσα σε λίγους μήνες οι σπουδαιότεροι προπονητές στον κόσμο, οι αλλαγές στους πάγκους των ομάδων δεν είναι πολλές. Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, Κόντε, Βενγκέρ, Κλοπ, Ποκετίνο συνεχίζουν μεταξύ άλλων στις ομάδες τους, εξασφαλίζοντας στον απόλυτο βαθμό πως το ποδόσφαιρο παίζεται στην πιο σύγχρονη, ενδιαφέρουσα και εξελιγμένη μορφή του.

Στη σκιά της «εκκωφαντικής» μεταγραφής του Νέιμαρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι αγγλικές ομάδες ξόδεψαν και πάλι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή τους με ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο. Το τεράστιο συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγγλικών ομάδων, άλλωστε, επιτρέπει υπέρογκες επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές, ενώ η υπερτιμολόγηση σε μερικούς εξ αυτών είναι πασιφανής. Στις πέντε ακριβότερες μετακινήσεις μέχρι στιγμής, δεσπόζει ο Ρομέλου Λουκάκου για τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε κοντά στα 85 εκατομμύρια ευρώ στην Εβερτον.

Η Τσέλσι έδωσε κάτι παραπάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκτήσει τον Αλβαρο Μοράτα, ενώ η Αρσεναλ έδωσε λίγο περισσότερα από 50 εκατομμύρια για τον αρχισκόρερ της Λιόν Αλεξάντρ Λακαζέτ. Η Λίβερπουλ εναποθέτει πολλές από τις ελπίδες της για επιστροφή στους τίτλους στον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Σαλάχ, δίνοντας στη Ρόμα 42 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πιο πολυσυζητημένη γενική ενίσχυση αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι που έδωσε σχεδόν 175 εκατομμύρια ευρώ για 4 παίκτες που αφορούν την αμυντική της γραμμή. Περισσότερα από 50 εκατομμύρια στην Τότεναμ για τον Κάιλ Γουόκερ, 55 στη Μονακό για τον Μεντί, 40 στην Μπενφίκα για τον Εντερσον, 30 στη Ρεάλ για τον Ντανίλο. Πέραν του Εντερσον που είναι τερματοφύλακας, οι υπόλοιπο αγωνίζονται στις θέσεις των ακραίων αμυντικών, και η Σίτι εξαιρουμένου του Μπερνάντο Σίλβα δεν έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής ποδοσφαιριστές για τη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Τα ποσά προκαλούν ίλιγγο και ζάλη και ακόμη μια χρόνια η Αγγλία πρωταγωνιστεί στο διεθνές μεταγραφικό στερέωμα. Αν διερωτάστε τον λόγο που δίνονται τόσα πολλά και με τέτοια ευκολία, μπορείτε να ανατρέξετε στο αντίτιμο της προβολής των αγώνων του πρωταθλήματος. Η τριετία 2016-2019 αποτιμήθηκε στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ και κάθε ομάδα από τις 20 που συμμετέχουν εισπράττει ένα ποσόν που ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νιούκαστλ του Ράφα Μπενίτεθ επέστρεψε μετά έναν χρόνο απουσίας εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία.

Το πρόγραμμα: Σήμερα: Γουότφορντ – Λίβερπουλ, Τσέλσι – Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας – Χάντερσφιλντ, Εβερτον – Στόουκ, Σαουθάμπτον – Σουόνσι, Γουέστ Μπρόμιτς – Μπόρνμουθ, Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι. Αύριο: Νιούκασλ – Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή