Το άδοξο φινάλε του Μπολτ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο περίμεναν να δουν, μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους την τελευταία αγωνιστική παράσταση του Γιουσέιν Μπολτ. Το στάδιο «Βασίλισσα Ελισάβετ» ήταν γεμάτο. Ο ίδιος ήθελε να αποχαιρετίσει με τον καλύτερο τρόπο το κοινό που τον λάτρεψε. Και, φυσικά, ήταν ο πρωταγωνιστής. Όχι, όμως, με τον ρόλο που ήθελε. Ένα τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει.

Ο Τζαμαϊκανός, που ήταν ο τελευταίος στη σειρά της Τζαμάικα, πήρε με υποδειγματικό τρόπο τη σκυτάλη από τον Μπλέικ και, ενώ όλοι οι φίλοι του περίμεναν να τον δουν να οδηγεί για ακόμα μία φορά την ομάδα της χώρας του στο βάθρο, μετά τα πρώτα 20 μέτρα, κατέρρευσε. Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα, υπέστη τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο. «Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για αυτόν. Του ευχόμαστε περαστικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μία άλλη διάσταση έδωσε ο Γιόχαν Μπλέικ με δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη: «Ετοιμαστήκαμε και μας έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να τρέξουμε. Υπήρξε όμως 10λεπτη καθυστέρηση και επειδή δε φορούσαμε φόρμες κρυώσαμε»   

Τελικά, στο Λονδίνο, στην αγαπημένη του πόλη ο, στις αθλητικές επιδόσεις, «εξωγήινος» Γιουσέιν Μπολτ έδειξε είναι και αυτός… γήινος. Ίσως η ημερομηνία που έφερε σε επαφή την «αστραπή» με τη γη να ήταν τα ξημερώματα της 20ης Απριλίου 2017. Εκείνο το βράδυ ο κορυφαίος αθλητής των σπριντ, μαζί με τον καλό του φίλο Τζερμέιν Μέισον, διασκέδαζαν σε ένα πάρτυ στη Τζαμάικα. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου (άλμα εις ύψος) έχασε τη ζωή του, μετά το πάρτυ, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του. Ο θάνατος του φίλου του συνέτριψε τον υπεραθλητή. Φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον έδειχναν συντετριμμένο να κουβαλάει το φέρετρο του Μέισον του και, σύμφωνα με την παράδοση της Τζαμάικα, έσκαψε τον τάφο του.

Οι επόμενες εβδομάδες κύλησαν δύσκολα για τον Γιουσέιν Μπολτ και στο προπονητήριο δε δούλεψε όπως παλαιότερα. Στη εκκίνηση του τελικού των 100 μ. δε βρέθηκε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Περιορίστηκε στην 3η θέση. Στην τελευταία του κούρσα ήθελε να οδηγήσει την ομάδα της χώρας του στη νίκη. Ίσως και να πίεσε περισσότερο το «εξωγήινο» μυϊκό σύστημά του και αυτό αντέδρασε… σα γήινο.

Το σίγουρο είναι ότι κανένας δε παρακολούθησε την ολοκλήρωση του αγωνίσματος των 4Χ100. Ακόμα και οι Βρετανοί που βρίσκονταν στο στάδιο κοίταζαν πρώτα τον Μπολτ να σφαδάζει από τους πόνους στο κουλουάρ και ύστερα την ομάδα της χώρας τους, η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το χρυσό μετάλλιο, σε μεγάλη διοργάνωση.        

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή