ΗΠΑ: Ανάκριση του Ρινς Πρίμπους επιθυμεί ο ειδικός εισαγγελέας για τη «ρωσική» έρευνα

ΗΠΑ: Ανάκριση του Ρινς Πρίμπους επιθυμεί ο ειδικός εισαγγελέας για τη «ρωσική» έρευνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκριση του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρινς Πρίμπους, επιθυμεί ο ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ, αρμόδιος για την έρευνα της διαφαινόμενης ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016 και την πιθανή συμπαίγνια της Μόσχας με μέλη της ομάδας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν οι New York Times. 

Προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε πρόθεση παρακώλυσης της δικαιοσύνης εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, ο Ρόμπερτ Μιούλερ επιθυμεί να ακούσει διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την ξαφνική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στα τέλη Ιουλίου, πάντα στο πλαίσιο της φερόμενης ως ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το FBI πραγματοποίησε έρευνα σε μια κατοικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, Πολ Μάναφορτ.

Μέλη της ομάδας του Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησαν επίσης από τον Λευκό Οίκο να τους δώσει έγγραφα που αφορούν τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά τον διορισμό του επειδή δεν είχε δηλώσει ότι είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μέσα, ο Μιούλερ συνέστησε πρόσφατα ένα σώμα κριτών που μπορεί να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.

Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου αφότου ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Ρινς Πρίμπους αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Τζον Κέλι στις 28 Ιουλίου στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι New York Times αναφέρουν πως ο Τζέιμς Κόμεϊ και ο Ρινς Πρίμπους συναντήθηκαν τον Φεβρουάριο και πως ο διευθυντής του FBI υπενθύμισε τότε στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου πως οι επαφές ανάμεσα στο FBI και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου απαγορεύονταν ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πολιτικής παρέμβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή