Ποτάμι: «Χωρίς σχέδιο» για τις πυρκαγιές η κυβέρνηση – «Ανύπαρκτος ο Τόσκας»

Ποτάμι: «Χωρίς σχέδιο» για τις πυρκαγιές η κυβέρνηση – «Ανύπαρκτος ο Τόσκας»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις πυρκαγιές που απειλούν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα τόνισε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση «χωρίς σχέδιο» πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών πυρκαγιών, και με «"υπουργό" τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα». 

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:

«Από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, είχε απευθύνει ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε».

«Δυστυχώς η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες. Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με "υπουργό" τον ανύπαρκτο κ.Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπεμνθυμίζεται ότι συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο δήμο Ωροπού αλλά και στο Ιόνιο, με τις φωτιές να συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στη Ζάκυνθο, ενώ νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει στη Κεφαλονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή