Οχι σε «κούρεμα», ναι σε άλλες παρεμβάσεις

Οχι σε «κούρεμα», ναι σε άλλες παρεμβάσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μία φορά, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είπε χθες ότι δεν μπορεί να υπάρξει «κούρεμα» χρέους για την Ελλάδα με την κλασική έννοια του όρου. Αυτό καθησυχάζει κάπως τους Γερμανούς ψηφοφόρους, στους οποίους προφανώς απευθύνεται η Γερμανίδα πολιτικός, ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Για εμάς, όμως, το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη δήλωση είναι περισσότερο το ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο άλλων, μη κλασικών τρόπων μείωσης του χρέους, όπως η παράταση του χρόνου εξόφλησης των ελληνικών ομολόγων. Tην ίδια ώρα, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Ο Σόιμπλε και άλλοι ήθελαν η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Εμείς υποστηρίξαμε πως, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι αγορές θα στοιχηματίσουν κατά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας. Και τότε θα διαλυόταν η Ε.Ε.», είπε.

Στο Δ.Σ. της Rosneft ο Γκέρχαρντ Σρέντερ

O πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η βρετανική εφημερίδα Financial Times. Μετά τη θητεία στον ρωσικό αγωγό Nord Stream, όπου η Gazprom είναι ο μοναδικός μέτοχος, ο κ. Σρέντερ διορίστηκε ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft. Ο κ. Σρέντερ ήταν πρόεδρος της κοινοπραξίας Nord Stream από το 2005, οπότε ηττήθηκε στις γερμανικές εκλογές, μέχρι πέρυσι. Είναι, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας ΤΝΚ-ΒΡ.

Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου του 2017

Τα επόμενα ραντεβού των εισηγμένων με τους επενδυτές για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου 2017 θα είναι την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017. Εκείνη τη μέρα μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται οι εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς. Στις 31 Αυγούστου 2017 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2017 τα Ελληνικά Πετρέλαια και θα ακολουθήσουν στις 5 Σεπτεμβρίου ο όμιλος Fourlis και στις 6 Σεπτεμβρίου η Lamda Development.

Προσφορά φιλοξενίας σε πυρόπληκτους

Η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής Αθηνών και Αργοσαρωνικού κοινοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική την πρόθεση να φιλοξενήσει σε ξενοδοχεία-μέλη της πυρόπληκτες οικογένειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Ενωση Ξενοδόχων για τη φιλοξενία σε αθηναϊκά ξενοδοχεία των οικογενειών τουριστών που τραυματίστηκαν από τον πρόσφατο σεισμό της Κω και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Τα δάνεια ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ για εργαζομένους τους

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ θα διαθέσουν ο ΕΦΚΑ και το υπερεπικουρικό ΕΤΕΑΕΠ για τη χορήγηση δανείων έκτακτης ανάγκης στους εργαζομένους τους. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε χθες, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, η αρμόδια υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (φωτ.). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ θα αποδεσμεύσει κεφάλαια έως 4,2 εκατ. ευρώ και το ΕΤΕΑΕΠ έως 1 εκατ. ευρώ για να καλύψουν προσωπικά έντοκα δάνεια έκτακτων αναγκών στους υπαλλήλους τους για το σύνολο του 2017. Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα δανεισμού προβλέπεται σε νόμο του 2007 και την τελική ευθύνη για την έγκριση έχει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Και βέβαια υπάρχει και επιτόκιο, το οποίο δεν επιτρέπεται να είναι χαμηλότερο από την τελευταία πριν από τη χορήγηση του δανείου εξαμηνιαία απόδοση του κοινού κεφαλαίου της ΤτΕ, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα διαθέσιμα των Ταμείων. Σε περίπτωση μάλιστα στεγαστικού δανείου, το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 50 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή