Αρνήθηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους

Αρνήθηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία χθες το μεσημέρι και στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας. Η φωτιά πήρε γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να διατάξει την εκκένωση του χωριού Ανάληψη. Οι φλόγες είχαν πλησιάσει στο ένα χιλιόμετρο από τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ωστόσο, οι κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον οικισμό (ΑΠΕ-ΜΠΕ). «Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα και στην περιοχή βρίσκονται ήδη λεωφορεία, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά οι τελευταίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προσπαθούμε ώστε να φύγουν τουλάχιστον οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι», δήλωσε.

Η επιχείρηση εκκένωσης του χωριού ανεστάλη όταν η φορά του ανέμου γύρω στις 2 το μεσημέρι άλλαξε, με τη φωτιά να κινείται προς τον οικισμό Περιστέρι, χωρίς να απειλεί κατοικίες. Στην περιοχή επιχειρούσαν χθες 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα και δύο βυτιοφόρα, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη PZL. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές συνέλαβαν άνδρα, ως υπαίτιο της πυρκαγιάς ο οποίος είχε επιχειρήσει να κάψει ξερά χόρτα.

Σε εξέλιξη βρίσκονταν έως αργά χθες το μεσημέρι και οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί το βράδυ της Κυριακής στην Κεφαλονιά. Από τις 11 Αυγούστου, στο νησί έχουν εκδηλωθεί οκτώ εστίες, ενώ άλλες τρεις στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4) για Αττική, νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο, Λέσβο κ.α. Υψηλό κίνδυνο (δείκτης 3) διατρέχουν Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα, Βοιωτία, Β. Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνιο κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή